„Dnes jsme na ten zápas nebyli dostatečně nachystaní tak, jak na ty ostatní zápasy, a vymstilo se nám to,“ přiznal neproduktivnější Kohout Petr Haluza.

Říká se, že poslední krok někdy bývá nejtěžší, a v pátém zápase série, kdy jste měli semifinálový mečbol, se to potvrdilo?

Myslím, že jo. Dnes jsme na ten zápas nebyli dostatečně nachystaní tak, jak na ty ostatní zápasy, a vymstilo se nám to. Navíc nás trochu trápila koncovka, přece jen těch šancí jsme tam měli dost. Kdybychom proměnili aspoň několik z nich, tak ten výsledek mohl být úplně jiný.

Čím to je, že jste nebyli nachystaní na důležitý zápas play off?

Nebyli jsme připravení jako na ty předchozí zápasy, které jsme hráli v Benátkách. Tam jsme prostě hráli daleko lépe od prvního střídání. Dneska to tak prostě nebylo.

REPORTÁŽ ZE ZÁPASU VČETNĚ FOTOGALERIE: Mora nedávala nájezdy a promarnila mečbol. PODÍVEJTE SE

Viděli jste se před zápasem už v semifinále?

Možná byla trochu nervozita, ale přijde mi, že jsme se neměli čeho bát, když jsme vedli 3:1 na zápasy. V semifinále jsme se podle mě neviděli, hokej nehrajeme první rok, takže víme, že dokud neuděláme ten poslední krok, tak tam nejsme.

Může být teď výhoda na straně Benátek, které se zachránily v sérii po dobrém výkonu v Olomouci?

Nevím, jestli po dobrém výkonu. Já myslím, že spíš byl ten náš dneska špatný. Nehráli jsme tak jak v Benátkách, to by se vyvíjelo úplně jinak. Momentálně nás taky trápí neproměňování šan­cí.

Vás osobně ale ne. Dneska jste vstřelil už svůj čtvrtý gól play off.

Že mi to tam padá, je pravda, ale radši bych byl, kdyby ty góly dal někdo úplně jiný, ale vyhrálo se.

V zápase jste neproměnili dvě trestná střílení. Bylo to kvůli kvalitám gólmana Vošvrdy?

On je celkem velký a špatně se mu dávají góly. Ale nevím, jaký recept bych na něj ostatním poradil. Asi bych nedělal blafák se zakončením mezi nohy, tam už to mockrát chytil. Asi bych to střílel někam jinam.

Je brankář soupeře váš největší problém?

Pochytá toho dost, ale možná kdybychom byli víc soustředění, bylo by to vypadalo jinak. Taky na něj málo střílíme a tolik nechodíme do toho brankového prostoru. On díky tomu chytá moc v pohodě. Aspoň jeden hráč by měl před ním stát na dorážky.

Ve čtvrtek si do Benátek pojedete pro postup do semifinále?

Věřím, že už tam pojedeme dobře nachystaní. Nebudeme chtít nic podcenit a od prvního střídání hrát důrazně a naplno. Když budeme makat tak, jak jsme makali v těch minulých zápasech, tak prostě musíme vyhrát.