Návrat do druhé ligy se tak odkládá, ale sezonu lze považovat za úspěšnou.

Odvetný barážový zápas opět lépe začali hosté, kteří se dostali do vedení 2:0.

„První gól jsme dostali po drobné chybě v oslabení. Při druhém dva hráči zamrzli na buly a puk proletěl do branky. Byla to smůla," okomentoval první dva góly uničovský trenér Martin Palinek.

„Oba góly byly pro nás velmi důležité, dostaly nás do pohody a aspoň v rámci možností do klidu," chválil si první třetinu trenér hokejistů Valašského Meziříčí Jan Vavrečka.

Ve druhé třetině domácí převzali iniciativu, snížili, ale soupeř se znovu vrátil do dvougólového vedení. Uničovští hokejisté ve třetí třetině dokázali vyrovnat a sahali po vítězství.

„Od druhé třetiny jsme byli lepší a soupeře jsme přehrávali. Za nerozhodného stavu už soupeř nebyl schopen hrát, ale my jsme neproměňovali šance. Trefili jsme břevno a tyčku," litoval Palinek.

Zahazování vyložených příležitostí se domácím Orlům nevyplatilo. Bobři totiž sedm sekund před koncem vyrovnali.

„Dopustili jsme se zbytečného zakázaného uvolnění a po buly hosté prohodili puk do branky," popsal Palinek rozhodující trefu.

Velmi dobrá sezona

Bobři tak uhájili druhou ligu i pro příští sezonu.

„Měli jsme před sérií jeden velký cíl a ten jsme tímto splnili. Jsem moc rád, že jsme to zvládli, moc bych chtěl klukům poděkovat. Stejně tak i Aleši Flašarovi, který mi v baráži a pár týdnů před ní na střídačce hodně pomohl," radoval se po posledním hvizdu sezony Jan Vavrečka.

Oproti tomu HC Uničov zůstává v krajské lize. Hanácký klub však sezonu musí hodnotit kladně. Tým vyhrál krajskou ligu a následně zvládl i kvalifikaci o baráž.

„Po době, co jsme sestoupili z druhé ligy, pročistili kádr a začali od nuly stavět na místních hráčích, to byla velmi dobrá sezona. Jsem velmi spokojen," hodnotil Palinek letošní úspěšnou sezonu uničovských hokejistů.

K postupu jsou nutné posily 

Zároveň si uvědomuje, že tým si ještě nemůže dovolit návrat do druhé ligy.

„Máme gólmana, jednu obrannou dvojici a dva útoky, které by ve druhé lize představovaly průměr. Kdybychom chtěli postoupit, tak bychom se museli posílit o šest až sedm kvalitních hráčů a to by byl problém. Je to o penězích," zopakoval Palinek obvyklou podmínku pro postup.

V uničovském klubu však byly nastartovány pozitivní změny.

„V rámci úzkého kádru jsme dosáhli velkého úspěchu. Juniorka navíc postoupila. Zvětšuje se fanouškové jádro, které nás podporuje i při venkovních zápasech. Třeba nám někdo přispěje a můžeme pomýšlet na postup do druhé ligy," přeje si uničovský kouč.