Na prvním tréninku na umělé trávě v areálu Sigmy se sešlo osmnáct hráčů. Další se vzhledem k zotavování po operacích připojí později.

„Máme zhruba pět pětek. Nějakého střelce do útoku bychom si rádi představili. Ale to je obehraná písnička,“ přál si trenér Zdeněk Venera.

Ten ještě na dopoledním tréninku neměl k dispozici první posilu. Klub přestup osmatřicetiletého obránce Lukáše Galvase oznámil až později.

Další novou tváří je útočník Antonín Pechanec, který ale místo v kádru nemá jisté.

„Je tady na zkoušku, uvidíme na ledě,“ řekl Zdeněk Venera na adresu hráče prvoligového Frýdku-Místku.

Řidička sjela s autem do potoka v Bezručových sadech v Olomouci
Řidička v olomouckém parku vjela s autem do potoka

Bez Mikúšů a Skrbka

V příští sezoně už na Hané nebudou pokračovat obránci Pavel Skrbek s Alexem Rašnerem a útočníci Juraj a Tomáš Mikúšové a Tomáš Fořt.

„Podle bodů nám bude nejvíc chybět Juraj Mikúš. Každého hráče je škoda, ale to už k tomu patří,“ konstatoval Zdeněk Venera.

Na prvním tréninku kvůli doléčování zranění chyběli obránci Jan Jaroměřský, Tomáš Houdek, Jakub Galvas a útočníci Jan Knotek, Jiří Řípa a Roman Rác.

„Kluci šli na operace hned po sezoně. Ten čas byl strašně důležitý. Kuba Galvas ještě byl na osmnáctkách, takže se operace o něco oddálila. Věřím, že na tréninky na ledě už budou v pořádku,“ poznamenal Zdeněk Venera.

Florbalistky České republiky (v červené) v duelu se Švédskem v olomoucké Sportovní hale UP
Byli jste fandit florbalistkám? V Olomouci přilákaly přes 3 tisíce diváků
První máj na Korunní pevnůstce v Olomouci
Olomouc slavila 1. máj zábavou i líbáním na pevnůstce

Scházel i kanadský útočník Kevin Sundher, který má však individuální přípravu a k týmu se připojí až na ledě.

Olomoucký klub pozměnil složení realizačního týmu. Ze Sparty přišel trenér Zdeněk Moták a o brankáře se bude starat Jan Litner.

„Honza Litner je novým trenérem gólmanů, protože Jirka Trvaj měl dost dojíždění. Zdeněk Moták je doplněním trenérského týmu,“ upřesnil Zdeněk Venera,

„Dochází k rozšíření trenérského týmu. Honza Tomajko má na starost mládež, je jednatel. Trošku se to rozloží, bude čas na sledování některých věcí,“ doplnil olomoucký kouč.

Prostějovské volejbalistky
Finále srovnáno. Olomoučanky ve druhé bitvě na Prostějov neměly
Tomáš Mikúš (vlevo) a jeho bratr Juraj Mikúš
Bratři Mikúšové se loučí s Morou, končí i Pavel Skrbek