Myšlenky na zisk bodů se však po prvním olomouckém gólu rozplynuly v temném stínu chyb v obranném pásmu.

* Začali jste ideálně, ale díky chybám body nemáte, souhlasíte?
Sice jsme vedli, ale to s Chomutovem prakticky nic neznamená, protože je schopný to otočit během dvou minut. Dostali jsme dva góly, které by se neměly stávat. Dvakrát jsme nevyhodili kotouč a dostali vteřinu před koncem gól. To samé se nám stalo s Hradcem.

* Dostat opět branku vteřinu před sirénou je olomoucká specialita?
Nemělo by se to stávat. Ale už se nám to povedlo podruhé. Není to smůla, je to nedůslednost. Puk se má vyhodit a hra uklidnit. Musíme se už těchto chyb vyvarovat.

* Skóre jste otevřel pohotovou střelou zápěstím. Míříl jste na jistotu?

Těžil jsem z dobré práce Ríši Brančíka. Dostal jsem puk před bránu, viděl jsem, že má místo nahoře a pustil jsem to tam.

* Chomutov vyrovnal po situaci, kdy jste se dožadoval faulu za hru vysokou holí. Chyba rozhodčího?

Bylo to v souboji. Dostal jsem hokejkou pod plexi do nosu. Rozhodčí to asi neviděl, stál za brankou. Hrálo se dál, ale z toho prakticky gól nepadl. Měli jsme puk na holi a mohli ho vyhodit.

* Dovolím si tvrdit, že vedoucí Chomutov neukázal proč je první. Nebo to na ledě vypadalo jinak?

Tak oni jsou hlavně nejlepší v taktice. Využijí nabídnuté šance a potom si to pohlídají, hrají obětavě. Je to mužstvo, které ví, co hrát, a hraje to, co potřebuje. Můžou se spolehnout na gólmana Horčičku, ze kterého je nejedno mužstvo zoufalé.

* Na Chomutov Mora neumí. Na výhru s nimi čekáte šest zápasů.

No, neumíme. Já osobně jsem je ani v Brně mockrát neporazil. Neříkám, že je to pešek, ale už by to stačilo. Jsou silní a trestají chyby.