„Hosté výborně bruslili, ale já myslím, že jsem je přehráli. Bohužel nedáváme góly, kdybychom dali tři branky, tak tady žádný Havlíčkův Brod nebyl vidět,“ řekl Filip Smejkal, který se opět vrátil na pravé křídlo první formace a byl v zápase hodně vidět.

Po herní stránce výkon nebyl špatný, pozorujete zlepšení?
My jsme takový bojovný výkon předvedli již v Mostě, kde jsme těsně prohráli. Pokud ale dáme doma jen jednu branku, tak můžeme těžko pomýšlet na výhru. Stále nás také srážejí časté individuální chyby. Těžko se mi po takovém zápase hledají slova.

Vstup do utkání vám nevyšel, rychle jste inkasovali. Panovala po první třetině v kabině nervozita?
Prohrávali jsme, ale jinak tam šance na naší straně byly. Žádná panika v šatně nebyla.

Na vaši vyrovnávací branku vám nahrál krásně Milan Ministr, chválil jste ho za dobou akci?
Ani moc nebyl čas chválit, ale určitě to předvedl parádně a dal mi nahrávku do prázdné branky. Byla to pěkná akce.

S Ministrem se vám spolupráce dařila, alespoň v tomhle směru spokojenost?
Nemůžu být spokojený, protože jsme prohráli. Všechno maže ta porážka.

Po minulé domácí prohře zaznělo, že si musíte vyříkat určité věci v kabině. Stalo se?
Nějaké slova padla a myslím, že je docela vidět, jak tým táhne za jeden provaz. Bojujeme jeden za druhého, ale góly nepadají a to nás sráží.

Byl na tým vyvíjen před utkáním tlak?
My chceme vyhrávat sami, nikdo na nás nemusí tlačit. Možná si nějaký tlak na sebe vytváříme sami hráči a rozhodně to je potřebné, protože tu sérii porážek chceme co nejdříve ukončit.

Napadá vás nějaký recept na zlepšení střelecké produktivity?
To se dá těžko radit. Můj názor je takový, že když to tam padá, tak to tam zkrátka padá, ale to se nám teď nedaří. Nyní jsme ve stavu, že každý chce, ale bohužel nám není přáno. Ale když za tím půjdeme dál, tak se to obrátí.

Chybí vám v lize například vyhecované derby s Prostějovem? Takové zápasy občas tým nakopnou.
S Prostějovem to byly spíš vyhecované zápasy mezi diváky, nám se ale taky hrálo pěkně před zaplněným stadionem. Takové zápasy s Kometou jsou podle mého krásnější a atmosféra je taky lepší.

Hrálo by se vám lépe před plnějšími tribunami?
Určitě, ale jsme rádi za ty věrné fanoušky, kteří na nás chodí. Fandili nám a drželi nás celý zápas, za to jim děkujeme.

Chtěl byste jim něco vzkázat?
Ať chodí na zápasy, protože my chceme hrát kvalitní hokej a bojujeme, musí se to jedou otočit v náš prospěch. Když budu fanoušci chodit, tak se stanou našim šestým hráčem.

Miroslav Mazal

Program 18. kola:

První liga pokračuje osmnáctým kolem již ve středu a Moru tentokrát čeká soupeř ze špičky tabulky druhá Kometa Brno. První vzájemný zápas na olomouckém ledě skončil výhrou Hanáků 3:2 po samostatných nájezdech.

středa: 17.30: Havířov – HC Berounští Medvědi. 18.00: SK Horácká Slavia Třebíč – HC Dukla Jihlava, HC Vrchlabí – HC VOKD Poruba, HC Chrudim – HC Slovan Ústečtí Lvi, HC Kometa Brno – HC Olomouc, HC Rebel Havlíčkův Brod – HC Most, HC VCES Hradec Králové – Sportovní klub Kadaň.