V úvodu byli nebezpečnější hosté, ale skóre otevřeli Kohouti.

Lehké nahození Houdka od modré, tečoval Kucsera a puk zapadl k levé tyči Hanuljakovy branky.

Druhý gól Mora přidala o jedenáct minut později.

Kolouch ujel kadaňským hráčům a v brejku byl faulován. Při trestném střílení tentokrát nezkoušel svou pověstnou zasekávačku, ale trefil se přesně do šibenice.

Na začátku druhé třetiny olomoučtí hokejisté odehráli nešťastnou přesilovku.

Kolouch se na modré snažil rozehrát, ale spadl a zůstal ležet na ledě.

„Má problémy s ramenem a zrovna mu vypadlo," řekl olomoucký trenér Petr Fiala.

Volného puku se zmocnili kadaňští hráči a Hanták dal kontaktní gól.

Brankový úspěch hosty povzbudil a rázem bylo před olomouckou brankou hodně rušno. Kašík však bravurně lapačkou zlikvidoval bombu Proška a poradil si i se šancí Tona.

„Vypadli jsme z role a Libor Kašík měl několik super zákroků. Kdyby hosté vyrovnali, tak nevím, jak by se zápas vyvíjel," přiznal Fiala.

V závěru třetiny už se domácí oklepali a znovu převzali iniciativu. Diviš si puk ťuknul se Selingrem, ale jeho střela mířila jen do Hanuljaka. Bartoň pak v přesilovce těsně před brankou mířil pouze do betonu kadaňského gólmana.

Olomoučtí hokejisté se však před druhou sirénou přece jen dočkali.

Nejprve při zmatku před hostující svatyní si kadaňští hráči vstřelili vlastní gól.

Hned vzápětí čtvrtou branku přidal Diviš. Oba góly dělilo 36 sekund.

Po přestávce střelou od červené vyzkoušel Hanuljakovu pozornost Kucharczyk. A kadaňský gólman jeho střelu překvapivě pustil. V dalších šancích neuspěli Diviš ani Kolouch.

Severočeši sice ještě dvakrát hráli přesilovku, ale skóre se už neměnilo.

„Trochu nám pomohlo, že hrál i Chomutov. Hostům tak chyběl Seman, který dával v poslední době hodně gólů. Mladí kluci ale o to víc létali a ukázali, že je Kadaň kvalitní mužstvo," dodal Fiala.

HC Olomouc – SK Kadaň 5:1 (2:0, 2:1, 1:0)

Branky a nahrávky: 4. Kucsera (Hampl, Houdek), 15. Kolouch (TS), 39. Kucharczyk (Hampl, Kucsera), 39. Diviš, 46. Kucharczyk – 26. Hanták (Kůs, Macháček).

Rozhodčí: Humpolíček – Rychlý, Jureček. Vyloučení: 6:5. Využití: 1:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 717.

HC Olomouc: Kašík – Bartoň, Ondrušek, Houdek, Valenta, Nedbálek, Staněk, Škůrek – Pekr, Řípa, Herman – Kucharczyk, Kucsera, Hampl – Kolouch, Diviš, Selingr – Rác, Švaňhal, Vodný.

SK Kadaň: Hanuljak – Macháček, Prošek, Schmidt, Mazanec, Lučka, Trefný, Opalek – Ondřej, Charousek, Hrabák – Jíra, Mainer, Ton – Hafenrichter, Hanták, Kůs – Stoklasa, Chlouba, Andres.