„Pro nás jsou pozitivní dvě věci: Jednak že vezeme bod, jednak že se nám ze stavu 0:3, kdy to morálně špatné mužstvo třeba vzdá, podařilo ještě srovnat a udělat z toho zápas," cenil si olomoucký trenér Zdeněk Venera.

„Olomouc je po dvou domácích výhrách sebevědomá, dávala hodně branek, z těch kluků to čišelo. Bylo jasné, že se soupeř nepodělá. Pro nás jsou dva body velmi cenné," konstatoval boleslavský kouč František Výborný.

V úvodu sice poprvé zahrozil Hyka, pak se ale aktivita přesunula na olomoucké hokejky. Skladaný dostal ideální přihrávku zpoza branky, ale trefil jen Lukáše. Kohouti z tlaku nic nevytěžili a na druhé straně bombu Látala lapačkou zlikvidoval Konrád.

Škodováci přežili i druhé oslabení a vyrazili do nebezpečného přečíslení. Lenc puk dorážel z brankoviště a puk jen zázrakem neskončil v olomoucké svatyni.

Hned po přestávce ale Látal mezi kruhy našel Šticha a ten prostřelil Konráda. Vzápětí mohl vyrovnat Ostřížek, jenže z bezprostřední blízkosti mířil vedle.

Domácí využili přesilovku

V polovině zápasu šli Hanáci do tří a domácí toho dokázali využít. Klepišovu střelu do branky dorazil Musil. V přesilovce pět na čtyři se do velké šance dostal Hyka, jehož střelu zlikvidoval Konrád. Ale sekundu před návratem Galvase z trestné lavice se Lenc trefil přesně do šibenice.

V polovině zápasu Juraj Mikúš před brankou našel Holce a ten Kohoutům vykřesal naději. Hanáky gól povzbudil a Matai se trefil od modré. Domácí lavička reagovala oddechovým časem.

Jenže olomoučtí hokejisté vycítili šanci a minutu před druhou sirénou Škůrek bombou od modré vyrovnal. "Dostali jsme se do tříbrankového vedení, ale hráči podlehli tomu, že si každý chce dát gól. Přestali myslet na obranu a soupeř nás potrestal, z naší strany tam byly individuální chyby," uvedl Výborný.

Ve třetí třetině hra znervózněla a šancí ubylo. Výjimkou byla rána Buriana, která trefila Lukáše. Zápas tak dospěl do prodloužení. V nastaveném čase se uvolnil Látal, vypálil za levým kruhem a prostřelil Konráda.

„Byl to vcelku vyrovnaný zápas. Dělení bodů asi odpovídá," dodal Zdeněk Venera.

BK Mladá Boleslav – HC Olomouc 4:3 v prodl. (0:0, 3:3, 0:0 – 1:0)

Branky a nahrávky: 21. Štich (M. Látal), 28. Musil (Klepiš, Trončinský), 29. Lenc (Musil, Hyka), 62. M. Látal (Jan Hanzlík) – 31. Holec (J. Mikúš), 33. Matai (Burian), 39. Škůrek (Skladaný). Rozhodčí: M. Petružálek, Pražák – Lhotský, J. Svoboda. Vyloučení: 4:5. Využití: 2:0. Diváci: 2487.

Mladá Boleslav: Lukáš – Štich, Stříteský, Kurka, Jan Hanzlík, Trončinský, Holub – M. Látal, Vampola, Jonák – Hyka, Musil, Lenc – Žejdl, Urban, Orsava – Pospíšil, Klepiš, L. Pabiška. Trenéři: F. Výborný a Žabka.

Olomouc: Konrád – Škůrek, Vyrůbalík, Jaroměřský, Ondrušek, Rašner, Matai, J. Galvas – Skladaný, J. Knotek, Laš – T. Mikúš, Holec, J. Mikúš – Strapáč, Ostřížek, Eberle – Fořt, Herman, Burian. Trenéři: Venera a Tomajko.