„Body vozíme z venku, ale doma se nám nedaří, což nás mrzí. Před zápasem jsme si říkali, že by bylo dobré se odměnit divákům, že chodí v takovém počtu. Zatím si moc radosti s námi neužili,“ pozastavil se nad mizernou domácí bilancí olomoucký trenér Zdeněk Venera.

V dosavadních šesti domácích zápasech Hanáci doma urvali pět bodů, zatímco venku v z pěti utkání přivezli sedm.

Do utkání lépe vstoupili hosté, když se na konci přesilovky trefil Holík. „Je trochu smůla, že jsme gól inkasovali dvě vteřiny před koncem oslabení,“ posteskl si Zdeněk Venera.

Škodováci mohli vzápětí zvýšit, jenže přečíslení tři na jednoho do gólového konce Pabiška nedotáhl. Kohouti se přes bílou obrannou hráz nemohli prosadit a nic na tom nezměnila ani přesilovka. „Podařilo se nám dát první gól v přesilovce, což nás uklidnilo,“ pochvaloval si boleslavský kouč Patrik Augusta.

I po přestávce byli aktivnější hosté, kteří se snažili zvýšit svůj náskok. A v polovině zápasu bruslaři udeřili. Valský ujel po pravém křídle, na středu našel Pacovského, který prostřelil Konráda. 

Hanáci přidali, jenže naráželi na Maxwella. Kouzlo boleslavského gólmana překonal až Eberle. Hra se vyrovnala, jenže půl minuty před třetí sirénou přišel třetí úspěch Středočechů, když se z dorážky prosadil Lenc.

Ve třetí třetině si hosté svůj náskok hlídali a olomoučtí hokejisté se do žádných šancí nedostávali. „Boleslav se uklidnila, zkušeně si náskok hlídali, do ničeho nás nepouštěli,“ musel přiznat Zdeněk Venera.

Naděje Kohoutům svitla 78 sekund před třetí sirénou, kdy byl vyloučen Musil. Konrád odjel na střídačku, ale přesilovka kvůli vyloučení Buriana trvala jen čtrnáct sekund. Bylo po nadějích.

HC Olomouc – BK Mladá Boleslav 1:3 (0:1, 1:2, 0:0)

Branky a nahrávky: 35. Eberle (R. Vlach, L. Galvas) – 9. P. Holík (Klepiš, Stříteský), 29. Pacovský (Valský, Hanzlík), 40. Lenc (Hanzlík). Rozhodčí: Šír, Sýkora – Hlavatý, Ondráček. Vyloučení: 2:2. Využití: 0:1. Diváci: 4 012.

Olomouc: Konrád – Škůrek, Vyrůbalík, Houdek, Ondrušek, J. Galvas, L. Galvas – Sundher, J. Knotek, Laš – Eberle, R. Vlach, Burian – Skladaný, Strapáč, Holec – Buc, Mráz (41. Rác). Trenéři: Venera, Tomajko a Moták.

Mladá Boleslav: Maxwell – Eminger, Hanzlík, Němeček, J. Říha, Hrdinka, Stříteský, Knot – P. Musil, P. Holík, Lenc – Pacovský, T. Knotek, Valský – Klepiš, Žejdl, Orsava – Pabiška, Urban, Martin Procházka. Trenéři: Augusta, Ujčík a Žabka.