Začátek byl přitom ze strany hostů katastrofální. Po špatné rozehrávce Jaroměřského zůstal sám před brankou Pabiška, ale proti Konrádovi neuspěl. Olomoucký gólman svůj tým podržel i při šanci Látala. Lenc s Orsavou se dokonce na olomouckou branku hnali sami, jenže Konráda znovu nepřekonali.

Z ničeho nic udeřilo na druhé straně. Knotek našel před brankou Jaroměřského, jenž překonal Lukáše. A vzápětí to bylo o dva. Strapáčovu ránu ještě boleslavský gólman vyrazil, Ostřížek však našel Skladaného a ten už byl úspěšný.

Domácí lavička reagovala oddechovým časem. Jenže Středočechům to nepomohlo. Třetí olomoucký gól mohl přidat Houdek, ale Lukáše neprostřelil.

Po přestávce Hanáci dostali příležitost dvojnásobné přesilovky, během které ale ani pořádně nevystřelili. Na ledě začalo přibývat nečistých zákroků. Jaroměřský dokonce vyfasoval trest na pět minut a do konce. Při boleslavské přesilovce navíc Ostřížek zasáhl Žejdla do obličeje a vyfasoval čtyřminutový trest.

Domácí tak hráli dvojnásobnou přesilovku tři a půl minuty. Olomoucká trojice však udržela čisté konto a dvoubrankové vedení zůstalo i po dvou třetinách.

Škodováci se snažili zápas zdramatizovat a tlačili se dopředu. Kohouti ale hrozili z brejků. Skladaný si však na gólmana Lukáše nepřišel. Snahu domácích navíc limitovaly časté fauly. Čtyři minuty před konce hrála Mora dokonce dvojnásobnou přesilovku.

Hosté se ale dopředu nehnali a udržovali si hlavně dvougólový náskok. Třetí pojistku mohl v oslabení přidat Knotek, ale Lukáše ze samostatného úniku nepřekonal. Boleslav se i přes závěrečnou power play gólu nedočkala a Hanáci slaví tři body.

BK Mladá Boleslav – HC Olomouc 0:2 (0:2, 0:0, 0:0)

Branky a nahrávky: 5. Jaroměřský (J. Knotek, Laš), 6. Skladaný (Ostřížek). Rozhodčí: Lacina, Úlehla – Rozlílek, Kokrment. Vyloučení: 14:14, navíc Pacovský, L. Pabiška oba 10 min. – Jaroměřský 5 min. a do konce utkání. Bez využití. Diváci: 3267.

Mladá Boleslav: Lukáš – Stříteský, T. Voráček, Trončinský, Štich, Kurka, Hanzlík – Hyka, Klepiš, Pospíšil – Pacovský, Urban, L. Pabiška – M. Látal, Vampola, Jonák – Orsava, Žejdl, Lenc. Trenéři: F. Výborný a M. Jelínek.

Olomouc: Konrád – Škůrek, Vyrůbalík, Houdek, Staněk, Jaroměřský, Ondrušek – Holec, J. Knotek, Laš – Eberle, Ostřížek, Strapáč – Skladaný, J. Mikúš, T. Mikúš – Fořt, Herman, Burian. Trenéři: Venera a Tomajko.