„Byl to náš nejlepší zápas v baráži, na což musíme navázat už v úterý," řekl olomoucký trenér Jan Tomajko.

Oba soupeři budou spolu hrát znovu, tentokrát ale v Edenu.

Mora na slávisty vlétla a vynutila si tlak. Nájezd Ondruška po levém křídle zlikvidoval Furch, který si poradil i s dorážkou Mataie.

Hosté se však oklepali a Knot ranou od modré trefil tyč. Do velmi dobré šance se dostal Herman, jehož střelu vyrazil Furch a z brankoviště nedokázal puk do sítě zamést Matai.

„Od první třetiny jsme dobře bruslili a hráli jsme důrazně. Po vlastních chybách jsme ale i Slavii dovolili dostat se do šancí," okomentoval úvodní dějství Tomajko.

Po přestávce se nejprve Vasova střela otřela o tyč.

Další minuty ale patřily domácím. Při olomoucké přesilovce se už zdálo, že sešívání puk vyhodí. Kotouč se však dostal k Vyrůbalíkovi, jenž prostřelil Furcha a z brankoviště dorážel Knotek.

Za dalších 73 sekund zvýšil Řípa po spolupráci Marosze se Zuzinem.

V polovině zápasu Kohouty podržel Trvaj, když vykopl Sklenářovu dorážku z bezprostřední blízkosti. Olomoucký gólman si poradil i s bombou Valacha.

Trvaj vychytal slávistické střelce i ve třetí třetině.

„Chyběl nám důraz v zakončení," řekl kouč Slavie Jan Srdínko.

V závěru si už Mora vedení pohlídala a dokonce mohla zvýšit.

Laš s Bucem ale přečíslení gólově nezakončili. Řípa střelou z první trefil tyč a Knotek v nájezdu Furcha neprostřelil.

„Ve třetí třetině jsme výsledek kontrolovali. Odehráli jsme dobrý zápas, ale ještě není konec baráže," dodal Tomajko.

Slavia sice prohrála, ale Srdínko ocenil přístup svých hráčů. „Chlapce bych chtěl pochválit za bojovnost," řekl.

HC Olomouc – HC Slavia Praha 2:0 (0:0, 2:0, 0:0)

Branky a nahrávky: 26. J. Knotek (Vyrůbalík), 27. Řípa (Zuzin, Marosz). Rozhodčí: Pešina, Úlehla – Hlavatý, Tošenovjan. Vyloučení: 5:6. Využití: 1:0. Diváci: 3869.

Olomouc: Trvaj – Majeský, Vyrůbalík, Škůrek, Ondrušek, Houdek, Staněk – Buc, J. Knotek, Laš – Kucharczyk, Marosz, Řípa – Zuzin, Herman, Matai – Jergl, Patera, R. Dlouhý. Trenéři: Fiala, Dopita a Tomajko.

Slavia: D. Furch – Valach, Šulc, A. Růžička, Štich, Knot, Kolařík – Sklenář, Bednář, Tomica – Stránský, Vas, Pletka – Kolář, Vlasák, J. Doležal – M. Čermák, Andres, J. Veselý. Trenéři: J. Beránek a Srdínko.