A to nepočítáme zápas v Plzni (0:10), kdy se nejednalo o chvilkový výpadek ale šedesátiminutový kolaps. Na západě Čech hosté ve třetí třetině inkasovali pět gólů během necelých deseti minut.

Chvilkové výpadky olomoucké hokejisty postihly v posledních dvou domácích zápasech. Proti Zlínu po dvou třetinách vedli 2:1. Pak se ale v čase 41:39 trefil Kubiš a skóre otočil Roberts Bukarts za necelou minutu (42:33).

„Špatné začátky první a třetí třetiny nás stály o bod víc,“ posteskl si olomoucký trenér Jan Tomajko.

Ještě horší to bylo se Spartou. To totiž Mora po dvou třetinách vedla dokonce 2:0. Nejprve ale v čase 47:46 v přesilovce snížil Pavelka a v další minutě (48:52) vyrovnal Mikuš.

„Sparta měla ve třetí třetině velký tlak a těžko jsme odolávali. Možná to chlapci v hlavách trochu mají, ale nemyslím si, že je to až takový zádrhel. Pozitivní na tom je, že jsme se z tlaku Sparty dokázali dostat a v závěru jsme měli šance,“ řekl trenér Zdeněk Moták.

V čem se naopak olomouckým hokejistům daří, je hra v přesilovkách i oslabeních. Kohouti ze 42 přesilovek dali sedm gólů a jsou na šestém místě v extralize. V oslabení inkasovali jen pětkrát a naopak sami byli ve třech případech střelecky úspěšní.

HC Olomouc proti Spartě Praha
Za urážky Sparty vyfasovala Mora pokutu
Olomoučtí hokejisté (v červeném) prohráli se Spartou Praha 2:3 po prodloužení
Mora proti Spartě neudržela dvougólový náskok