Domácí začali aktivně. Ostřížek se natlačil před branku, ale jeho střela nebyla přesná. Při olomoucké přesilovce se do největší šance dostali hosté. Stránský ale přečíslení gólově nezakončil.

Ještě před přestávkou Bílí Tygři zahrozili znovu. Zblokovaná střela obloučkem mířila do domácí svatyně, ale na brankové čáře zasáhl obránce Jaroměřský.

Hned po přestávce liberečtí hokejisté otevřeli skóre. Vantuch našel před brankou Lakatoše a ten se trefil do šibenice. Gól úřadujícího mistra povzbudil a měl více ze hry. Při přesilovce si hosté vytvořili velký tlak a Hanáci se štěstím odolali.

Ve třetí třetině olomoučtí trenéři sestavu stáhli na tři pětky a domácím to pomohlo. Nejprve Ostřížek z ideální pozice trefil Willa. Poté se v přesilovce trefil Eberle, jenž gól nebyl pro postavení olomouckého hráče v brankovišti uz­nán.

Mora se však nadále tlačila dopředu a vyplatilo se. Lašovi puk málem utekl z útočného pásma, kotouč však náhodně nahodil před branku, kde ho tečoval Ostřížek a do branky usměrnil Juraj Mikúš. Do konce základní hrací doby se už skóre neměnilo, a tak se prodlužovalo.

V nastaveném čase ale upadl Radivojevič, Knotek se hnal do brejku a byl faulován. Následné trestné střílení ale neproměnil. Obránce Šimek navíc putoval na trestnou a domácí hráli přesilvovku. Jenže Vyrůbalík fauloval a počet hráčů se vyrovnal.

Rozhodovat tak musely samostatné nájezdy. Když na olomoucké straně proměnili Eberle se Strapáčem a na liberecké jen Bližňák, připadl bonusový bod domácím.

HC Olomouc – Bílí Tygři Liberec 2:1 po sam. náj. (0:0, 0:1, 1:0 – 0:0)
Branky a nahrávka: 57. J. Mikúš (Ostřížek, Laš), rozh. náj. Strapáč – 23. Lakatoš (Vantuch). Rozhodčí: Polák, Mrkva – Gebauer, Lederer. Vyloučení: 6:9, navíc Bartovič a Ševc (oba Liberec) oba 10 min. Bez využití. Diváci: 4211.
Olomouc: Konrád – Škůrek, Vyrůbalík, Houdek, Staněk, Jaroměřský, Ondrušek, J. Galvas – Holec, J. Knotek, Laš – Eberle, Ostřížek, Strapáč – Matai, J. Mikúš, Burian – Fořt, Herman, Diviš. Trenéři: Venera a Tomajko.
Liberec: Will – Šimek, Ševc, Vitásek, Derner, Pyrochta, Mojžíš – Svačina, Bulíř, Radivojevič – J. Stránský, P. Jelínek, L. Krenželok – Bartovič, Bližňák, D. Špaček – Lakatoš, Mikyska, Vantuch – Ordoš. Trenéři: Pešán a Mlejnek.