Nakonec však Kohouti vyhráli 4:2 a hosté zůstávají na chvostu tabulky.

„Jsme rádi, že jsme doma vybojovali tři body. Rozhodla produktivita v přesilovkách," oddechl si po dramatickém utkání olomoucký trenér Petr Fiala.

V domácí sestavě mimo dlouhodobých marodů Dopity, Zbořila a Ministra chyběli vítkovičtí útočníci Kucsera s Kolouchem a obránce Nedbálek. Toho v premiéře nahradil Cartelli.

A právě nová posila Hanáků byla ústřední postavou úvodních minut. Domácí hráli přesilovku, ale do šancí se dostávali Východočeši. Nejprve Cartelli likvidoval nájezd dvou na jednoho a poté vypíchl Mikeskovi puk při samostatném nájezdu. Hosté byli lepší, ale nevyužili ani dvojnásobnou přesilovku.

Naopak Kohouti skóre otevřeli z první šance. Po nevyužité přesilovce zůstali Hanáci před brankou a Herman prostřelil Čecha.

Hradečtí hokejisté však znovu hráli pět na tři a tentokrát trestali. Nejprve Kašík vleže na brankové čáře zlikvidoval šanci Mikesky, ale poté už nestačil na tečovanou střelu Šagáta.

Hned po přestávce šli Královští Lvi do vedení, když se z dorážky prosadil Budínský. V polovině utkání vyfasoval Kucharczyk trest na 4 + 10 minut. Hosté však přesilovku odehráli mizerně. Dvojice Švaňhal, Hampl se dokonce dostala do samostatného nájezdu, který neproměnila. „Tím, že jsme ale dobře odehráli oslabení, jsme se motivovali do dalšího zápasu," přiznal Fiala.

Olomoučtí hokejisté vzápětí šťastně využili přesilovku. Houdek namířil do skrumáže těl a puk obloučkem doletěl do hradecké branky. „Takovéhle góly obvykle rozhodují utkání. Puk se snad odrazil od helmy," přiznal Fiala.

Jedenáct sekund před druhou sirénou navíc dalším přesilovkovým gólem skóre otočil Pekr. „Tato dvě oslabení byla klíčová pro celý zápas," konstatoval hradecký kouč Martin Hosták.

Po přestávce se hosté nadechli k velkém tlaku a Kašík se měl co ohánět. Domácí hrozili jen z ojedinělých brejků jako Selingr, který orazítkoval tyč.

Tři minuty před koncem normální hrací doby byl vyloučen Houdek a Hradec odvolal gólmana. Před olomouckou brankou bylo rušno. Kašík však odolal. O závěrečný nápor hosty připravil krosček Vágnera. Kucharczyk tak dvě sekundy před koncem gólem do prázdné uzavřel skóre na 4:2.

HC Olomouc – Královští Lvi Hradec Králové 4:2 (1:1, 2:1, 1:0)

Branky a nahrávky: 14. Herman (Pekr, Řípa), 36. Švaňhal (Houdek, Selingr), 40. Pekr (Ondrušek, Bartoň), 60. Kucharczyk (Bartoň, Ondrušek) – 17. Šagát (Chmelíř, Roupec), 23. Budínský (Mikeska, Haluza). Rozhodčí: Kubičík – Rychlý, Jureček. Vyloučení: 8:8, navíc Kucharczyk 10 min. [NESP]. Využití: 3:1. Diváci: 797.

HC Olomouc: Kašík – Bartoň, Ondrušek, Lhotský, Valenta, Cartelli, Staněk, Houdek, Janáček – Pekr, Řípa, Herman – Švaňhal, Diviš, Selingr – Králík, Kucharczyk, Hampl – Rác, Heža, Vodný.

Královští lvi Hradec Králové: Čech – Roupec, Chmelíř, Čížek, Vágner ©, Karlíček, Hendrich, Čáp, Kania – Budínský, Mikeska, Haluza – Finsterle, Švagrovský, Moskal – Šagát, Říha, Kubica – Valášek, Macháň, Berger.