Mora po pěti odehraných zápasech klesla na poslední místo, na první příčku ale ztrácí jen čtyři body.

„Nepanikaříme. Do konce ještě zbývá sedm zápasů a ve hře je 
21 bodů. Stát se může cokoliv. Baráž je vyrovnaná a můžeme se posunout i na první místo," řekl olomoucký útočník Michal Vodný.

Olomoučtí hokejisté by před vlastními fanoušky potřebovali naplno zabrat a vrátit se do hry o postup do extraligy.

„Kdyby nám soupeři utekli o šest bodů, už by se ztráta hůř doháněla," uvědomuje si Vodný.

Většina olomouckých fanoušků má ještě v živé paměti loňské prvoligové semifinále s Chomutovem, v němž Hanáci s Piráty svedli neúspěšnou sedmizápasovou bitvu. Co se od té doby změnilo?

„Jsme vyhranější než vloni. Když na soupeře vletíme, doufám, že vyhrajeme. Věřím, že přijde hodně fanoušků a podpoří," věří Vodný v další vysokou návštěvu na olomouckém stadionu.

V úspěch věří i gólman Tomáš Halász, který v Boleslavi na začátku druhé třetiny střídal Libora Kašíka.

„Chceme určitě vyhrát každý zápas 
a snažíme se tomu podřídit všechno. Do dalšího utkání půjdeme z tvrdé defenzivy a snad se nám podaří protrhnout tu smůlu, co se nás drží," uvedl pro klubový web. První vzájemný barážový zápas Kohouti na severu Čech vyhráli 2:1 po samostatných nájezdech.

Nažhavení Piráti

Severočeši na Hanou přijedou patřičně nažhaveni. 
V úterý totiž doma prohráli 
s Libercem 0:2 a s Piráty lomcovaly emoce. Vedení klubu si stěžovalo na rozhodčí, kteří podle nich zápas hrubě ovlivnili.

„Nebudeme brečet 
a kňourat, jsme zde od toho, abychom hráli hokej a chovali se jako opravdoví Piráti, což znamená loupit, kde se dá. Musíme dál poctivě pracovat, být trpěliví a připravovat se na každý zápas, na každé střídání. Musíme se semknout 
a bojovat o každý bod," řekl chomutovský asistent trenéra Jaroslav Beck.

Chomutovským zápasem se poté zabývala disciplinární komise. Útočník Tomáš Káňa z Chomutova byl ve zkráceném řízení potrestán pokutou ve výši deseti procent platu za nafilmovaný pád. Káňa byl za simulování vyloučen v úterním domácím utkání 5. kola baráže s Libercem, které Piráti prohráli 0:2.

Předseda disciplinární komise Karel Holý se zabýval rovněž zákrokem chomutovského obránce Jakuba Stehlíka na libereckého útočníka Tomáše Bulíka, za který rozhodčí v zápase udělili trest na pět minut a do konce utkání. Neshledal však důvody k zastavení činnosti.

Fanoušci Mory chystají výjezd do Liberce

Autobusový výjezd na nedělní utkání sedmého kola v Liberci pořádá fanklub HC Olomouc.

Závazné rezervace se přijímají na mailové adrese: fchco@seznam.cz. Zájemci mohou za výjezd zaplatit při dnešním domácím zápase s Chomutovem. Prodej lístků do autobusu bude probíhat už hodinu před zápasem, dále pak 
o přestávkách, a to vždy 
v chodbě za trestnými lavicemi (vedle bufetu).

Cena dopravy je 300 korun, autobus z parkoviště od Billy vyjíždí v neděli ve 12 hodin.