Domácí přitom začali očekávaným tlakem, z kterého ale nic nevytěžili. Pasivnímu soupeři stačilo vyčkávat na chyby Hanáků, což se bohatě vyplatilo.

„Těžko můžu říkat, jak jsme smetli domácí a jak jsme je k ničemu nepustili, protože to není pravda. Výborně nám zachytal gólman. Dali jsme první gól a pak jsme byli urputnější a hladovější po bodech. Výsledek ale neodráží hru na ledě,“ řekl kadaňský trenér Milan Černý.

Domácí kouč Petr Fiala litoval nevyužitých šancí v první třetině.

„To v hokeji bývá, že mužstvo, které má převahu, hraje a vytváří si šance, tím urazí hokejového pána boha. Když soupeř šance proměňuje, hráči upadají na mysli. Prohráli jsme si to tím, že jsme si šance vytvářeli, ale byli jsme nedůslední,“ uvedl Fiala.

Výpadek s Kadaní navázal na další porážky s týmy ze spodních příček první ligy. Mora si totiž nedokáže poradit s pasivně hrajícími soupeři. Takové zápasy se navíc rozhodují v přesilovkách, které ale olomoučtí hokejisté nevyužívají.

„Je to samozřejmě v přesilovkách. Když jsme měli v úvodu tři početní výhody za sebou a nedáme z toho gól,“ posteskl si Fiala.

Zároveň upozornil, že týmu nesedí styl outsiderů.

„Složení mužstev jako Most, Beroun, Kadaň je podobné. V kádru mají pár zkušených hráčů a zbytek jsou bojovníci. Když je vše podloženo výkony brankářů, ať už je to Horčička, Štelmach nebo Hanuljak, tak najednou jsme z toho bezradní. Kdyby v soutěži bylo víc takových soupeřů, tak bychom se trápili ještě víc. Doufám, že v odvetách už utkání zvládneme,“ věří ve zlepšení olomoucký kouč.

V dalším kole Mora v sobotu zajíždí na led druhého Ústí nad Labem a již v pondělí hostí poslední Třebíč.

Výpadky HC Olomouc s outsidery

1. kolo: HC Olomouc – HC Most 2:3
2. kolo: Rebel Havlíčkův Brod – HC Olomouc 5:1
3. kolo: Berounští Medvědi – HC Olomouc 3:2
4. kolo: HC Olomouc – SK Kadaň 0:4