„Je to nepříjemné. Musíme se vrátit ke hře ze začátku tohoto zápasu. Ke střílení gólů se musí připojit i jiní hráči než z první lajny. Je důležité, abychom nějaké zápasy vyhráli," řekl trenér Slavie Josef Beránek.

Hosté totiž zápas na Hané nezačali vůbec špatně. Nejprve Houdek trefil clonícího Sklenáře a sešívaní se hnali do přečíslení. Finální přihrávka před branku ale přes olomouckého obránce neprošla. Poté Rác vyslal do brejku Marosze, jenže ten nepřehodil Furchův beton.

Vzápětí na útočné modré chyboval Škůrek, po levém křídle se prohnal Bednář a zavěsil přímo do šibenice. Kohouti ihned odpověděli při první přesilovce. Marosz našel mezi kruhy Vyrůbalíka a ten pálil přesně.Mora proti Slavii

Mora ještě před přestávkou skóre otočila, a jak jinak, v přesilovce. Skrbek střílel od modré a Laš úspěšně dorážel.

Po přestávce se hrálo výhradně na branku Slavie. Marosz projížděl útočným pásmem, puk mu sice hostující hráč vypíchl ale přímo na hůl Skrbka. A ten střelou od modré pálil přesně.

Poté byl v brejku faulován Ondrušek a bylo nařízeno trestné střílení. Pražský tým prostřídal gólmany a olomoucký obránce střílel jen do Svobodových betonů. Marosz následně orazítkoval tyč a další šance Hanáci neproměnili v přesilovce.

„Měli jsme spoustu šancí, které jsme nevyužili. Mohlo to být klidně 6 nebo 7:1," okomentoval olomoucký trenér Jiří Dopita druhou třetinu.

Ve třetí části nejprve Zuzinovu šanci bravurně lapačkou zneškodnil Furch, ale pak už se hrálo především před olomouckou brankou. Domácí měli několikrát štěstí, že se Slavia nedostala do nadějného zakončení.

Po vyhraném vhazování ve středním pásmu se slávistickou obranou prohnal Rachůnek a svou premiéru v olomouckém dresu oslavil gólem. Bylo rozhodnuto. „Čtvrtý gól nás uklidnil," přiznal Dopita.

V závěru se nejprve Laš v oslabení dostal do brejku a neproměnil. Stejně se při samostatném nájezdu vedlo i Rácovi. Domácí šli do tří a Slavia toho zásluhou Bednáře dokázala využít. Do konce ale zbývalo 51 sekund a skóre se už neměnilo. „V závěru jsme si vynutili přesilovky, ale už bylo pozdě," litoval Beránek.

Extraliga pokračuje 28. kolem již v neděli, kdy Mora zajíždí na třinecký led. „Jsme schopní hrát s kýmkoliv. Nejedeme tam s přehnaným respektem. Chceme uhrát co nejlepší výsledek," přeje si Dopita.

HC Olomouc – HC Slavia Praha 4:2 (2:1, 1:0, 1:1)

Branky a nahrávky: 11. Vyrůbalík (Marosz, Cibák), 19. Laš (Skrbek, Herman), 22. Skrbek, 54. T. Rachůnek (Diviš) – 9. Bednář (Vlasák), 60. Bednář (Krejčí, Divíšek). Rozhodčí: Kubuš, Baluška (oba SR) – Gebauer, Lederer. Vyloučení: 5:5, navíc Valach (Slavia) 10 min. Využití: 2:1. Diváci: 4892.

Olomouc: Trvaj – Majeský, Vyrůbalík, Skrbek, Houdek, Ondrušek, Škůrek, Rašner – Cibák, Marosz, Rác – Buc, Patera, Matai – Laš, Herman, Zuzin – Rachůnek, Diviš, Kucharczyk. Trenéři: Fiala a Dopita.

Slavia: Furch (v čase 22:11 na tr. střílení A. Svoboda) – Kolařík, Krejčí, Valach, Holub, Novák, Štich, A. Růžička – Bednář, Vlasák, Poletín – Stránský, Divíšek, Sklenář – M. Čermák, Vas, J. Doležal – J. Veselý, Klhůfek. Trenéři: Lubina a J. Beránek.