Kohoutům se totiž na chomutovském ledě vůbec nedaří. Černou sérii porážek zde ukončili až v loňské sezoně, kdy v šestém kole na severu Čech vyhráli 4:3. Chomutov však v úvodu sezony má vynikající formu a v dosavadních šesti zápasech neztratil ani bod.

Moře se také úvodní kla poměrně vydařila, když v šesti zápasech čtyřikrát zvítězila. Naposledy však Hanáci doma nestačili na Znojmo (0:2).

„Mužstvo nemá důvod nic velkého rozebírat. Výkon nebyl špatný a soupeř kvalitní,“ řekl olomoucký trenér Petr Fiala.

Domácím se však v úvodních kolech nedaří využívat přesilovky.

„Dostali jsme dva góly v oslabení. To je taky důležitá věc, když se nevyužívají přesilovky a naopak se inkasuje,“ uvědomuje si Fiala.

Chomutov navíc patří k největším prvoligovým favoritům, což potvrzuje v úvodu sezony. V šesti zápasech severočeský tým šestkrát vyhrál při skóre 21:9. Naposledy si favorit poradil s Berounem 5:2.

Severočeský celek se netají extraligovými ambicemi a tomu odpovídá i nabitá soupiska. Tým v letní přestávce posílil útočník Radek Duda a v úvodu sezony se mu daří, když dosáhl čtyřech gólů a sedmi asistencí.

S jedenácti body vévodí produktivitě celé první ligy. Z dalších známých jmen v Chomutově působí útočník Milan Kraft nebo obránce Jakub Grof. Vynikajícími statistikami se může pochlubit gólman Miroslav Hanuljak, který má průměr 1,5 inkasované branky na zápas a více než 95procentní úspěšnost zásahů.

Program 7. kola:

sobota: 17.00: Havlíčkův Brod – Vrchlabí, SK Kadaň – Havířov, 17.30: Znojmo – HC Tábor, Chomutov – Olomouc, Beroun – Jihlava, Třebíč – Benátky, 18.00: Chrudim – Ústí nad Labem, Hradec Králové – Šumperk.