Zápas třetího celku skupiny Východ se druhým ze skupiny Západ totiž nepostrádal nasazení, dramatické souboje ani šance na obou stranách. Jen góly chyběly.

Žigárdy i Růžička totiž zcela zavřeli své svatyně a o jediný gól zápasu se postaral Ministr při čtvrté sérii samostatných nájezdů. „Gólmani chytali výborně. Byli nejlepšími hráči na ledě,“ chválil boleslavský Gudas.

Hanáci v předchozích dvou zápasech přitom prohráli s Havlíčkovým Brodem a v Hradci Králové, včera byli ale prvoligovému favoritovi rovnocenným soupeřem.

„Jsme spokojeni se dvěma body, protože Boleslav je kvalitní mančaft se spoustou zkušených hráčů,“ řekl olomoucký trenér Petr Vlk.

Šance se střídaly na obou stranách, nepřekonatelnými se však stali oba gólmani. „Na obou stranách se neproměnili šance. Z našeho pohledu to bylo výborné utkání. Štefan zachytal velmi dobře,“ poznamenal Vlk.

Utkání bylo navíc okořeněno i bitkou na konci první třetiny, kterou vyprovokoval nájezd Bouze do boleslavského gólmana. Odplata hostujících hráčů ale byla přehnaná, když na olomouckého útočníka se vrhla smečka mstitelů.

Hodně překvapivý byl pak verdikt hlavního rozhodčího Jeřábka, který trest na pět minut a do konce utkání uložil na obou stranách.

„To bylo necitlivě posouzené. Šlo hlavně o zákrok třetího hráče do strkanice dvou, který se vymkl z rámce slušného zápasu,“ nelíbilo se Vlkovi.

A Gudas nemohl reagovat jinak než: „Souhlasím.“

Zároveň si ale neodpustil výraznou kritiku na adresu trojice sudích.

„Byl to velmi krásný hokej se spoustou šancí. Největší chybou byli tři páni rozhodčí. To byla ostuda. Ti by neměli pískat ani žákovskou ligu,“ nebral si Gudas servítky.