Bývalý juniorský reprezentant v polovině loňské sezony odešel z prvoligové Olomouce do Tri City, týmu zámořské WHL. Chtěl na sebe upozornit, aby se prosadil na draftu. To se mu však nepovedlo. „Ani jsem s tím moc nepočítal,“ přiznal Meidl.

Přes agenta se k němu dostala nabídka na kemp nováčků týmu New York Rangers. „Jsem tady od neděle na týden. Přichystali pro nás různé testy, které jsou dost náročné. Musel jsem projít zdravotní prohlídkou, připravujeme se v posilovně, trénujeme na ledě,“ referoval přímo z kempu mladý útočník.

Soustředění nováčků představuje předstupeň hlavního kempu, které týmy NHL mají v plánu až v září. „Je nás tady osmadvacet a pět může být vybráno do kempu. Doufám, že se tam dostanu,“ věří Meidl, pro něhož je NHL velkým lákadlem. „Teď o to bojuju,“ čiší z něj odhodlání.

A jaká je vlastně současná konkurence? „Jsou tady třeba kluci, kteří byli draftovaní před třemi lety, ale hrají na farmě. Na pokoji jsem s Květoněm a dvěma Slováky, takže je to v pohodě,“ řekl bývalý juniorský reprezentant.

Meidl přitom v Olomouci začal kondiční přípravu vzhledem k opožděnému návratu ze zámoří o několik týdnů později. Není proto oproti konkurenci znevýhodněn? „To ne. Kanaďani to mají podobné, taky moc netrénovali,“ porovnává.

Nováčkovský kemp končí již tuto neděli a poté se Meidl vrací zpět. Jeho olomoučtí spoluhráči si ale již v té době budou dopřávat třítýdenní dovolenou. „Od trenérů jsem ale ve volnu dostal individuální plán tréninků. V Olomouci se potom zapojím do přípravy na ledě,“ dodal Meidl.