Soupeř přijel v sestavě, ve které vám nemohl konkurovat. Splnil zápas přesto svůj účel?

Myslím, že ano, protože jsme si vyzkoušeli herní situace, když jsme po dlouhé době byli konečně kompletní. Vyzkoušeli jsme si přesilovky i založení útoku. Na druhou stranu je fakt, že soupeř byl hodně odevzdaný a neměli bychom to přeceňovat. Myslím, že tenhle výkon by 
v sobotu nestačil (usmívá se).

Tahle věta zní dost neuvěřitelně, když jste zvítězili výsledkem 11:0.

Oni moc nebránili. Měli tam hodně mladých hráčů, kteří nejsou na takové zápasy zvyklí hlavně po té taktické stránce. Dávali nám zbytečně moc prostoru v místech, kde by to být nemělo 
a naopak šli třeba dvěma hráči na jednoho našeho. Hráli trošku zbrkle.

Vy jste se vrátil na led po téměř dvouměsíční pauze. Cítíte se v ideální pohodě?

Řekl bych, že se cítím skoro stoprocentně dobře. Dneska jsem tam ještě trochu uhýbal, ale myslím, že v sobotu to už bude v pohodě.

Dal jste dva góly. Je to dobré znamení před play off?

Jak říkám, to bylo díky tomu, že oni nám dávali strašně moc místa. Tolik místa na střelu nemívám ani na tréninku, takže bych to nějak nepřeceňoval (usmívá se).

Zápas se hrál ve stejný čas jako olympijské čtvrtfinále Česko – USA. Stihli jste sledovat stav souboje ze Soči?

Po první třetině jsem výsledek věděl, pak už ne. Nějak extra jsme to nesledovali.

V sobotu vstupujete do play off. Jakým pro vás jsou Litoměřice soupeřem?

Myslím, že je to dobrý soupeř. Je to tým, který chce útočit a ani v jednom z těch čtyř zápasů, které jsme s nimi hráli, nehráli nějakého zanďoura. Chtějí hrát hokej a já myslím, že by to mohlo být pohledné i pro diváky. Těšíme se na to.

Jak moc je důležité, že se prakticky vyprázdnila marodka?

Je hodně důležité, že jsme stihli odehrát aspoň ten jeden zápas, i když teda kdyby Havlíčkův Brod přijel v trochu silnější sestavě, tak by to pro nás bylo lepší. Ale tak určitě byl i takový zápas lepší než trénink.

Jak se těšíte na atmosféru play off, která bude odlišná té při středečním zápasu?

Doufám, že bude odlišná. Na druhou stranu si myslím, že i těch pár fanoušků, kteří tady byli, udělali slušnou atmosféru a slyšet byli. Za to, že nám dali přednost bych jim chtěl poděkovat (usmívá se). Ale v sobotu ta atmosféra bude určitě lepší.