Proti Hradci Králové si bývalý reprezentační forvard připsal pojišťovací trefu do prázdné branky, ale taky 16 trestných minut.

„Já jsem se rozhodčího jenom byl zeptat, proč mám jít na trestnou já, a on mi hned dal desítku," kroutil hlavou dvaatřicetiletý Kucharczyk.

Byl pro vás zápas proti poslednímu Hradci těžkou zkouškou?
Hradec se chtěl odlepit ode dna tabulky, ale co pískal rozhodčí, to vážně nechápu. On jim to chtěl asi darovat. Já jsem například vůbec neudělal faul, pak přijel ale čárový, který řekl, že tam faul byl. Hlavní sudí se pořád ptal čárových a vůbec nesledoval hru, což mi přijde už opravdu směšné. Hradec nehrál zle, pár zápasů jim nevyšlo, ale je to teprve začátek, takže si myslím, že střed tabulky hrát budou. Ke konci zápasu bylo na Hradci znát, že se trápil, a moc velký tlak od nich nepřišel.

Bylo pro vás těžké udržet nervy na uzdě?
Moc těžké. Musím říct, že mě rozhodčí úplně štval. Já jsem se ho jenom byl zeptat, proč mám jít na trestnou já, a on mi hned dal desítku. Aspoň by mi mohl říct, proč jdu ven a ne mi ještě zvyšovat trest.

Ve chvílích, kdy jste na trestné lavici trávil dlouhé minuty, se Olomouc zvedla a zápas nasměroval k vítězství.
Je to tak. Kdybychom zase někdy tekli, tak bych asi měl jít rovnou na trestnou (usmívá se). Je fajn, že jsme to hned otočili, protože jinak by to vypadalo tak, že by soupeř hodně bránil a my bychom se do nich těžko cpali. Od půlky zápasu už to soupeři točili na tři lajny, takže těch sil už na jejich straně nebylo moc a my jsme to zvládli.

Proti Ústí i Hradci Králové jste vstřelil po jedné brance, vrací se vám střelecká forma?
Kéž by. Já čekám, kdy by už Dopi (Jiří Dopita, pozn. red.) mohl začít hrát (smích). Je pravda, že bych byl rád, kdyby už naskočil, protože o sobě na ledě víme. Kam mě ale kouč postaví, tam budu hrát. A že jsem dal gól do prázdné? Zaplať pánbůh za to, že to dopadlo, jak to dopadlo. Na trestné lavici jsem trochu zatuhl, takže to nebylo ideální a za tu trefu jsem samozřejmě rád.

Schyluje se podle vás k tomu, že by Jiří Dopita mohl v nejbližší době naskočit do zápasového kolotoče?
Mně osobně se zdá, že by už hrát mohl (usmívá se). Spíš asi je to ale otázka pro něj. Já už bych byl každopádně rád, kdyby to bylo co nejdřív.

Stále ještě hledáte optimální formu a správnou formaci, ve které to bude fungovat, jak má?
Myslím, že kromě Řípovy lajny, ve které si hráči opravdu sedli, to ostatním dvěma pětkám trochu vázne. Asi to ještě chce pár zápasů, aby si to sedlo.

Doma jste zatím stoprocentní, venku jste ale všechny zápasy prohráli. Je to pouze určitá souhra okolností?
Kromě zápasu v Ústí, kde jsme dostali pět branek a vybouchli, byly venkovní zápasy takové zvláštní, protože to bylo z naší strany takové buď a nebo. Ale je dobré, že nám to jde aspoň doma.

Ve středu hostíte Mladou Boleslav. To bude jistě zajímavý soupeř pro vás i pro diváky. Těšíte se?
Ano, a doufám, že diváků přijde víc, protože Boleslav je tým, který hrál extraligu. My musíme hrát jako s Hradcem a makat směrem dopředu i dozadu. Teď je to ještě takové upracované, góly dáváme na pětkrát, ale jsme za ně i za domácí vítězství rádi.