S východočeským celkem ještě Mora v této sezoně nebodovala, ve třech zápasech vstřelila jediný gól. Hanáci postupně s Hradcem prohráli 0:2, 0:2 a 1:2.

„S Hradcem nám to nejde. Strašně těžko jim dáváme góly. Je to hodně silné mužstvo," přiznal olomoucký trenér Zdeněk Venera.

Kohouti se ale nehodlají předem vzdávat. „Tak, jak jsme na Spartu nejeli předem poraženi, nepojedeme ani do Hradce," vyzývá Venera.

Ani hráči si s nepříznivou sérií nechtějí zbytečně zatěžovat hlavu. „Nevím, čím to je, že se nám proti nim nedaří. Je to ale třeba ukončit," burcuje navrátilec do sestavy Roman Rác.

Hanáky však nečeká snadná úloha. Hradeckému týmu se nadmíru daří a v tabulce se vyšvihnul na vynikající třetí místo. I když Mountfield spoléhá především na defenzivu, velmi dobrými statistikami se může pochlubit zkušený útočník Jaroslav Bednář.

V neděli doma proti Mladé Boleslavi

Po pátečním hradeckém utkání Mora v neděli hostí další silný celek z horní poloviny tabulky, BK Mladá Boleslav. „Bolka je nevyzpytatelná. 
V domácím zápase nás vycvičili. Odehráli jsme dobré utkání v Boleslavi a byli z toho jen dva body," připomněl Zdeněk Venera předchozí duely.

Kohouti usilují o šestku 
a každý bod se hodí. „Budeme bojovat. Potřebujeme sbírat bodíky. Zatím se nám to jakž takž daří," dodal Zdeněk Venera.