„Tolik vyloučených hráčů je moc na to, abychom v Olomouci bodovali," uvědomovoval si trenér hostů Jiří Rech.

Řada vyloučení byla zcela zbytečná. Třeba ve druhé čtvrtině Rebel v rozmezí čtyř minut dvakrát pykal za příliš hráčů na ledě. Kohouti toho v obou případech dokázali využít a otočili z 0:1 na 2:1.

„Dvě branky jsme dali soupeři, který hrál v oslabení kvůli vysokému počtu hráčů. Tímto jsme ho sice potrestali, ale také jsme inkasovali dvě branky v oslabení," uvědomuje si olomoucký trenér Petr Fiala.

Mezi dvouminutovými tresty přitom převládaly fauly v útočném pásmu.

„Rozhodčí měli tentokrát takový metr. Nemám k tomu co říct," nechtěl tyto zákroky příliš rozvádět Rech.

Oproti tomu domácího Fialu tyto fauly nenechaly klidným.

„S tím nic dělat nejde. To byste musel každého profackovat na lavičce, když se vrátí z toho trestu. Je to opravdu hrozné," uvědomuje si Fiala.

Zároveň přiznal, že hráči si musí udělat pořádek ve svých hlavách.

„V útočném pásmu jsme měli nic neřešící fauly, které nezabrání tomu, abychom nedostali gól. Hráči to musí mít v hlavách. Musí si uvědomit, že je to proti mužstvu. Své emoce musí zkrotit," poznamenal Fiala.

Prvoligovou premiéru si ve středu odbyl devatenáctiletý obránce David Škůrek, který v sestavě nahradil zraněného kapitána Jakuba Bartoně. V úvodu naskočil do první pětky.

„Měl to těžší, protože nám to nešlo. Útočníci mu to neulehčili," přiznal Fiala.

Do většího hodnocení beka juniorky se však příliš pouštět nechtěl. „Hráče nijak nechceme vyzdvihovat ani kritizovat. Jeho ale kritizovat určitě nebudeme. Zápas odehrál solidně. Soupeř byl navíc těžký," dodal Fiala.