Desítku pro sebe nakonec urvala Plzeň a Hanáky čeká play-out.

„Můžeme být spíš zklamaní z toho, jak jsme odehráli část sezony. Doma jsme prohráli až příliš mnoho zápasu,“ věděl zkušený kapitán Mory Martin Vyrůbalík.

Play-off pro vás bylo blízko, ve svých rukou jste však postup neměli. Jak moc vás mrzí, že jste na desáté místo nedosáhli?
Nevím, jak velké je to zklamání… Dokázali jsme si spočítat jedna a jedna. Nemůžeme se ohlížet na ostatní mužstva. Ani my jsme nakonec neuhráli to, co jsme potřebovali. Můžeme být spíš zklamaní z toho, jak jsme odehráli část sezony.

Kde jste tedy ztratili šanci na vyřazovací boje?
To asi víme všichni, že to bylo období listopadu a prosince. Stěžejní zápasy byly ty domácí, kdy jsme jich strašně moc prohráli a to byl asi základní kámen úrazu.

ČTĚTE TAKÉ: Nová éra olomouckého zimáku? Radnice má blízko k zásadnímu posunu

Za nasazení v posledním zápase se rozhodně nemusíte stydět, že?
Byla vynikající atmosféra, přijeli fanoušci Komety. Na závěr jsme vyhráli, takže super. Kometa nehrála špatně, rozhodně to sem nepřijeli odevzdat. Bylo vidět, že to chtěli uhrát. Ale je to trošku hořké.

V průběhu utkání jste byli díky souhře ostatních výsledků virtuálně na postupové pozici. Měli jste zprávy o soupeřích?
Ale víte jak to je, průběh může být všelijaký. Může se to otočit v poslední minutě. Spíš jsme nechtěli, aby nám to pořád někdo vykládal. Chtěli jsme soustředit sami na sebe, vyhrát za tři body a pak se dozvědět, co bude.

Než nic nedělat je lepší hrát hokej

Jak jste viděl situaci, kdy rozhodčí neuznal gól Sundhera?
Řekl mi, že už pískl. Že viděl našeho dotírajícího hráče a puk pod betonem brankáře. Ze střídačky jsem to moc neviděl. Člověk na něho nějak samozřejmě tlačí, aby to aspoň konzultoval s videem. Ale byl si jistý, takže bohužel. Pár peprných slov si ode mně vyslechl, ale tak to je v té euforii.

Probírali jste už s trenéry situaci před play-out?
Něco jsme si řekli. Bude chvilku volno a sejdeme se před play-out. Domluví se, kdo bude hrát.

Vy už budete mít volno, nebo naskočíte do zápasů?
U mě to vypadá na nějakou nemoc. Ale mám dva dny, abych se dal do kupy. Když mě trenéři nominují a budu zdravý, tak budu hrát. Proč ne. Než nic nedělat, tak je lepší hrát hokej.

ČTĚTE TAKÉ: Sigma startuje jaro s novým sponzorem na dresu