VYBRAT REGION
Zavřít mapu

Kanadskou posilu Mory ohromili fanoušci: Byli fantastičtí!

Olomouc – Tomu se říká start! Minulé úterý Kevin Sundher poprvé trénoval se svými novými olomouckými spoluhráči, v pátek již pomohl porazit Spartu a v neděli svou tečí rozhodl domácí duel proti Plzni.

6.2.2017
SDÍLEJ:

Kevin SundherFoto: VLP / Heloňa Stanislav

„Diváci byli fantastičtí!“ rozplýval se pětadvacetiletý kanadský forvard, kterého po důležité výhře oslavovala celá plecharéna.

Užil jste si děkovačku?
Bylo to fakt hezké! Akorát jsem na konci nevěděl, co se děje, když jsem musel skočit před fanoušky. (smích)

Dokázal jste si představit lepší premiéru?
Asi ne, byl to super zápas před fantastickými diváky! Je to ohromné vítězství, jsem šťastný, že jsme vyhráli. Blíží se konec sezony a každý zápas je hodně důležitý, každý bod je významný. A získat tři body? To je skvělé, protože soupeři se ve druhé třetině dařilo nás přehrávat. Je vidět, že také hrají o svůj život v play-off. Tenhle zápas byl taky klíčový, trochu jsme smazali ztrátu. Hráli tvrdě, ale my jsme asi dokázali trošku víc zatlačit. A fanoušci nám dali trochu energie navíc.

Jako správný Kanaďan jste se navíc trefil v mlýnici před brankou…
Bojovali jsme o puk v rohu, dokázali jsme si vyměnit pár přihrávek, zkusil jsem to tečovat do branky. Spoluhráči byli před brankou a vyšlo nám to. Celá lajna pracovala tvrdě, abychom se prosadili.

Kevin Sundher Kevin Sundher

Kevin Sundher při děkovačce s fanoušky. Foto: DENÍK/Stanislav Heloňa

Jak jste si v útoku sedl s Eberlem a Burianem?
Kluci hráli dobře. Sehráli jsme tam pár pěkných věcí, bude to nějaký čas trvat, než se trochu utvoří taková ta chemie. Nikdy jsem s nimi nehrál, takže to chce nějakou chvilku. Mají se mnou trpělivost, ale nějaké šance už jsme si vytvořili. Oba mluví anglicky, to mi taky pomáhá.

Co jste stihl poznat za dvě utkání v extralize?
Tým je skvělý. Starají se tady o mě hned od chvíle, kdy jsem přišel. Ještě jsem nebyl v Evropě a hodně to pro mě znamená, že mi tady lidé pomáhají a snaží se, abych se cítil příjemně. To je určitě hodně důležité. Extraliga je dobrá soutěž, je to rychlé, je tady spousta talentovaných hráčů a silných týmů. Byl jsem u dvou výher, doufám, že to bude pokračovat.

I v play-off?
Je parádní naskočit do týmu na vítězné vlně. Zbývá několik zápasů, a tak je každý bod hodně důležitý. Jsem tady, abych pomohl týmu do play-off, všichni se tam chtějí dostat, samozřejmě i fanoušci. Když se budeme dál takhle snažit, tak to můžeme zvládnout.

Trenér Jan Tomajko o Kevinu Sundherovi: Odehrál dva zápasy a potvrdil v nich to, co jsme čekali. Je to výborný bruslař, drží se na puku, zbytečně se ho nezbavuje. Jsme s ním spokojení.

Autor: Michal Kvasnica, Stanislav Heloňa

6.2.2017 VSTUP DO DISKUSE
SDÍLEJ:
Kuchař Michael Solnička alias Mr. Steak bude od podzimu šéfkuchařem nového steakového restaurantu v Olomouci.
2

Mr. Steak: Gastronomický boom? Olomouc teď dává zbytku republiky na frak

Olomoucký půlmaraton 2017
AKTUALIZOVÁNO
194

Olomoucký půlmaraton 2017 - VELKÁ FOTOGALERIE. Najdete se?

Pevnůstku zaplnil Italský den: dobroty i zábava pro celou rodinu

Areál Korunní pevnůstky v Olomouci se v neděli proměnil v Itálii. Zábavu tu našly děti i dospělí.

VIDEO: Staré pionýry i babety závodily na Fichtlfestu v Horce

Historické motocykly Jawa Pionýr, Babeta a moped Stadion se v sobotu proháněly ulicemi Horky nad Moravou na Olomoucku. První závod čtvrtého ročníku Fichtlfestu odstartoval ve 13 hodin.

Záchranka ošetřila na půlmaratonu přes 50 lidí, pět skončilo na urgentu

Více než padesátce závodníků na trati olomouckého půlmaratonu museli v sobotu pomoci zdravotníci záchranné služby.

Tragická noc: auto smetlo mladého muže na D46, tři zranění po nárazu do zdi

Ke dvěma vážným dopravním nehodám došlo v noci z pátku na sobotu, první z nich mladý muž nepřežil. 

Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2005 - 2017, všechna práva vyhrazena.
Používáme informační servis ČTK. Kontakt na redakci.
Publikování nebo šíření obsahu Denik.cz je bez písemného souhlasu
VLTAVA LABE MEDIA a.s., zakázáno.
Marketingové podmínky. Cookies