Ve 41. kole jde o hodně. Kohouti si chtějí pojistit druhé místo a Draci bojují o play off.

Dosavadní tři vzájemné zápasy vždy vyhráli favorizovaní Kohouti. Ve druhém kole zvítězili na ledě soupeře 4:1 a další dva duely skončily shodně 2:0 ve prospěch Hanáků.

Mora nemůže mít jiné cíle než přidat čtvrtou výhru.

„Je to derby, na které přijde hodně lidí. Ti by nám nikdy neodpustili, kdybychom doma prohráli," uvědomuje si olomoucký gólman Tomáš Halász.

Olomoučtí hokejisté ve středu vyhráli v Třebíči vysoko 7:0. Po takových střeleckých hodech ale mnohdy může přijít kocovina a ztráta koncentrace.

„Určitě to může nastat. Proti soupeři, jako je Šumperk, se to nestane. Podcenění nebo ztráty koncentrace se v tomto případě nebojím," poznamenal Halász.

Zároveň se těší na atmosféru i zápas celkově.

„Derby je dobré i z toho pohledu, že soupeř, i když je na tom v tabulce hůře, nechce betonovat jako Havlíčkův Brod. Hraje se nahoru dolů otevřený hokej. To nám sedí a jsme úspěšní," přiznal olomoucký gólman, který v derby už jednu nulu vychytal.

I kouč Draků Radek Kučera tipuje, že se bude hrát velmi atraktivní hokej, i když…

„Že bychom proti Olomouci hráli nějak otevřeně, no nevím. Nám se ale hraje dobře se silnými týmy, které hrají hokej a chtějí dávat góly, nicméně máme ze soupeře respekt, je to velmi silný celek," říká.

Kučera by měl mít k dispozici kompletní sestavu, po každém hráči bude chtít hlavně stoprocentní plnění povinností.

„Sebemenší chybičku dokáže Olomouc potrestat. Pokud chceme uspět, musíme proti Olomouci hrát od prvního po posledního hráče bezchybně."