V úterý přivítají Karlovy Vary v prvním utkání play-out, kde už jsou však karty pro účastníka baráže rozdané.

Černého Petra v podobě boje o udržení extraligy Hanáci odmítli a už se mohou připravovat na další rok v české nejvyšší soutěži. Tak to vidí také obránce Mory Jan Jaroměřský.

„Nějak to dopadlo, nemůžeme být naštvaní. Poopravíme rány a připravíme se na play-out. Ale to už je naštěstí rozhodnuté. Dá se říct, že už se začínáme chystat na novou sezonu. Zranění se musí léčit, abychom dobře začali a mohli se v další sezoně umístit líp než letos,“ přál si hráč s číslem 22 na dresu.

Se základní částí se loučila plecharéna zápasem s Kometou Brno, atraktivní bitvu před plným hledištěm ovládli 3:2 až po nájezdech, což na postup do play-off nestačilo.

„Snažili jsme se udělat maximum, samozřejmě jsme zklamaní. Snad byli aspoň diváci spokojení z výkonu, kvůli nim se to hraje. Sezona se nerozhodovala posledním kolem. Zápas s Kometou to určitě nerozhodl. Když nemáte postup ve svých rukou, tak je to o to těžší,“ podotkl Jan Jaroměřský s připomenutím faktu, že postup do předkola play-off si bez ohledu na výsledek Olomouce zajistili Indiáni z Plzně.

Byl plný dům, nechtěli jsem prohrát

Průběžné informace o výsledcích Zlína a Plzně, se kterými Olomoučtí na dálku bojovali, potěšily fanoušky.

Ale hokejistům psychicky příliš nepomáhaly.

„To člověka jen svazuje. Je lepší tyhle věci nevědět. Že Sparta vedla po čtyřiceti minutách 2:1, to nic neznamená. V hokeji mohou padnout dva góly za půl minuty,“ dobře věděl osmadvacetiletý bek.

Pocit vítězství po nájezdech si však Hanáci přece jen užili.

„Byl plný dům a rozhodně jsme nechtěli prohrát. Fanoušci si to zaslouží za tu podporu, kterou nám celý rok vyjadřovali. I v listopadu, kdy jsme byli prachbídní. Nikdy s nimi nebyl žádný problém a patří jim velký dík,“ ocenil nadšení olomouckých ochozů.

Poprvé nejlepším hráčem Mory

Proti Kometě se Jaroměřský i střelecky prosadil a byl vyhlášen nejlepším hráčem Olomouce.

Při děkovačce tak zamířil zatleskat kotli fanoušků i se svým synem.

„To je hlavně pro něj. Poprvé v sezoně se mi podařilo být nejlepší hráč a vyhráli jsme. Jsem rád, že je to pro mladého zážitek, je šťastný. Já si na to nějak nepotrpím. Ale dělá se to jak kvůli lidem, tak kvůli rodině a dětem, které máme rádi,“ s úsměvem pravil olomoucký hokejista.

Nasazení Kohoutů v posledních zápasech už mohlo připomínat play-off.

„Teď posledních osm kol bylo v rychlém tempu a hráli jsme na šest beků, což nějaké síly stojí. Ale myslím, že jsme se k tomu postavili čelem a na konci sezony jsme asi žádnou ostudu neudělali,“ uvažoval Jaroměřský.

Příští rok tady bude zase extraliga

Teď už bude závěr hokejového roku pravděpodobně výrazně klidnější.

„Na jednu stranu jsem hrozně rád, že to takhle dopadlo. Že se nemusíme klepat a že tady nebudu do konce dubna ve stresu, jak to vůbec všechno dopadne. Příští rok tady bude zase extraliga. Nezbývá, než se na to připravit. Uvidíme, jak se k tomu postaví týmy, které mají baráž jasnou. A jakou uděláme sestavu my,“ řekl Jan Jaroměřský.

S čím tedy půjde do posledních šesti zápasů v letošním ročníku extraligy?

„Já tam půjdu s kolenem, s ramenem, se zápěstím… Snad se vším,“ smál se obránce a dodal: „Sestava se bude určovat až po víkendu a doufám, že dostanu prostor, abych si vyléčil to, co potřebuju. Příští rok pro mě bude rozhodující a chtěl bych se na to připravit co nejlíp,“ řekl bek, který se umístil v hodnocení hokejové obětavosti a bojovnosti, tedy Radegast indexu, na druhém místě za vládcem tohoto ukazatele, Janem Výtiskem z Vítkovic.

Maličké trápení, sezona nejspíš skončila

Nyní se zřejmě Jaroměřský svěří do péče lékařům a fyzioterapeutům.

„Mám tam nějaké maličké trápení, které potřebuju vyřešit. Takže pro mě sezona už nejspíš skončila,“ konstatoval.

Také další členové kádru nedokončovali sezonu v ideálním zdravotním rozpoložení.

„Všem, kteří to nějak kousli, patří dík. Někdo měl zranění, které se nedá sloučit s hokejem, a to se nedá nic dělat. Na to, že nás bylo v červenci asi padesát, tak nás sezonu dohrávalo docela málo,“ pousmál se Jaroměřský a pokračoval: „Ale zaplať pánbůh, že se podařily nějaké trejdy. Posily se s tím popasovaly a hrály velmi dobře. Uvidíme, jaký se bude tvořit po play-out kádr. To už je na vedení a na trenérech, kdo tady zůstane,“ uzavřel hráč, který stejně jako loni naskočil v základní části do jednapadesáti duelů.