„Poslední třetinu jsme měli tlak, šance tam nějaké byly, ale nedali jsme,“ litoval šestadvacetiletý odchovanec pardubického hokeje.

Jak hodnotíte svoji premiéru v olomoucké brance?
Já chci vždycky jedině vítězství, nezáleží mi, kolik dostanu branek. Bohužel jsme prohráli a zrovna výsledkem 1:2. Dva inkasované góly nejsou tak moc, takže to mrzí o to víc. Škoda nevyužitých šancí a pomalejšího začátku. Takový je hokej, jednou jste nahoře a jednou dole. Já to znám ze své kariéry. Žádnému týmu se nemůže dařit čtyřicet kol. Je lepší mít útlum teď než v play-off.

Vy jste inkasoval dva celkem nešťastné góly. Jak jste je viděl z pozice gólmana?
U prvního gólu jsem vyrážečkou vyrazil puk, ale bohužel jsme ho nezametli pryč. A druhý, to projel Kostourek pro mě z levé strany, nevím, jestli mu to sedlo, nebo nesedlo. Já jsem to prostě čekal nahoru, udělal jsme pohyb navíc a propadlo mi to.

Asi jste si stačil všimnout, že Olomouc má problém s outsidery. Čím si to vysvětlujete?
Když sem přijede tým ze spodku tabulky, tak nemá relativně co ztratit. Mohou jen překvapit, takže se jim hraje lépe. Vždycky je důležitý start do zápasu, když dáte dva góly na začátku, tak se hraje jinak. Neberu Šumperk, to byl specifický zápas.

Vnímal jste, že s postupem času jste si získával i část olomouckých fanoušků?
Já tohle beru normálně. Určitě to potěší. Já prosím diváky, aby to brali tak, jak to je. Doufám, že už budou mít důvod jen k radosti a že zase začneme vyhrávat.

Cítíte, že to máte s oblíbeností u olomouckých fanoušků složité?
Je to do rozjeté sezony, já to na jednu stranu chápu. Ale oni zase musejí pochopit i mě, že to pro mě taky není lehké. Takový je hokejový život. Jeden den jste tam, druhý zase jinde.

Všiml jste si transparentu vyvěšeného v olomouckém kotli, na kterém stálo, že jejich jednička je Žigárdy?
Nebudu lhát, že jsem si toho nevšiml. Ale nechci se k tomu nějak vyjadřovat. Je to věc fanoušků. To nechám na nich, jak se k tomu budou dál stavět.

S přijetím v kabině jste spokojený?
Jo, já spoustu kluků znám. Asi s šesti jsem se loni potkal v Brně a další znám od vidění. V Olmiku jsem odehrál tolik zápasů, že ty kluky znám. V tom bych problém neviděl. Já jsem nikdy neměl problém v žádné kabině.

Se Štefanem Žigárdym proběhlo seznámení v pohodě?
Já myslím, že oba dva to bereme, tak jak to je. Není to jednoduché ani pro něho, ani pro mě. Oba musíme dát stranou ego, kdo bude chytat lépe, tak bude chytat. Všechno je směřované pro dobro mužstva. Nejdůležitější část sezony přijde v play-off. Teď musíme udržet třetí flek a v play-off se musíme dostat co nejdál.

Myslíte, že to bude se Štefanem těžký souboj o post jedničky, nebo se považujete za favorita?
Já to tak neberu, že jdu někam, tam budu chytat a že se ze mě všichni zblázní. Já to beru tak, že chci být pro dobro mužstva. Teď ještě můžeme něco zkoušet, ale až přijde play-off, tak tam půjde o všechno. Já, ani Štefan to neberu tak, že budu chytat do konce sezony. Budu se snažit podávat co nejlepší výkony a bude na trenérech, jak se rozhodnou pro to play-off.

Miroslav Mazal