Jaké bylo páté čtvrtfinále z pohledu brankáře?

Dneska to byl asi nejtěžší zápas. Kluci na ně od začátku vletěli a dali jsme hned zkraje gól. Těžké to bylo v tom, že jsme nepřidali žádný gól navíc. Na výsledek 1:0 se hrát nedá a to se potvrdilo a minutu před koncem druhé třetiny jsme, kdy jsme kvůli taktické chybě inkasovali. Takhle před koncem by se to nemělo stávat, nepohlídali jsme si ale dorážku. Naštěstí se nám ve třetí třetině povedlo dát gól a už si to pohlídat a odehrát to skvěle takticky zezadu.

Zápas přinesl hodně vyhecovaný boj. Některé zákroky tam byly navíc a některé byly až za hranou. Čím to?

Taky se na to tak dívám. Nechci říkat něco špatně, ale přijde jim, že Hradec tam s sebou někdy šlahne a za chvíli hraje znovu. Nevím, co je Roupimu (David Roupec, pozn. red.), jestli je to tak hrozné, jak to vypadalo, uvidíme, jestli bude hrát příští zápas. To k tomu play off ale patří, musíme všechno dohrávat do konce a hrát ze všech sil, co to jde. Každý ze sebe musí dostat zbytky sil, protože tohle je play off a to je něco jiného než základní část. Už nás je docela málo, takže bojuje už jen to jádro týmu, je tam spousta mladých a myslím, že to dneska odehráli výborně. Za to bych je chtěl pochválit a taky jim poděkovat.

Co říkáte na situace, kdy do vás najíždějí hradečtí útočníci?

Trenér říkal, že máme vychladnout, takže ať do mě j*bou a faulují, jak chtějí, ale já jim to vracet nebudu. Já chci vyhrát, a jestli mi někdo něco udělá, tak on půjde na trestnou. To bude dobře jenom pro nás, takže mi to ani nevadí, jestli to mě jezdí nebo ne.

Šestý zápas v Hradci bude ještě těžší?

To se takhle říct nedá. Každý zápas je jiný. Třeba tato prohra soupeře položí, třeba taky ne. Pro soupeře je ale horší prohrát 2:1 než 6:1, takže si myslím, že toto pro Hradec byla taková podpásovka a doufám, že ten šestý zápas tam uhrajeme. Při nejhorším, to pak budeme muset uhrát tady. Zkrátka na to máme dva zápasy a snad to uhrajeme.

Bylo by lepší si nedělním vítězstvím zajistit aspoň pár dní volna před semifinále, které startuje v pátek?

Těžké říct, některé týmy hrály na sedm zápasů a dostaly se až do finále, protože byli rozehraní. Někdy pak samozřejmě síly chyběly, takže těžko říct. Třeba budeme rozehraní a bude to lepší, než kdybychom vyhráli 4:0.

Po minulém zápase jste o Luňákovi prohlásil, že jste z něj udělali gólmana. Můžou hrát právě brankáři v sérii nakonec tu rozhodující roli?

Dneska se mi Luňák líbil, neříkám, že jsme z něj přímo udělali gólmana, ale to, že nemusel řešit těžké střely. Zakončovali jsme to laxně, ale dneska už byly náznaky toho, jak jsem radil klukům, jak mají zakončovat, protože on si hodně vyjíždí a udělá jeden zákrok a pak už nestačí reagovat na kličku, jak to například skvěle udělal Rác u prvního gólu. Tohle na něj platí, protože on hodně přejíždí z brankoviště a stačí ho jenom přehrát dozadu. Ale jinak chytá dobře (úsměv).

Vaše forma graduje?

Dopi (Jiří Dopita, pozn. red.) mi řekl, ať se začnu soustředit, tak jsem poslechl a jsem rád, za to, že se mnou tak promluvil. Doufám, že mu i týmu budu dělat radost, budu se držet a chytat docela dobře, jak se mi to zatím daří.