Olomoučtí hokejisté odstartovali minulé pondělí přípravu na ledové ploše, hráči týden a půl polykali dvoufázové tréninky, ve čtvrtek a v pátek je však bude čekat zpestření, protože se postaví k prvním dvěma přípravným duelům – ve čtvrtek proti Vítkovicím a o den později proti slovenské Skalici.

„Je to zpestření opravdu spíš pro hráče, protože nám trenérům začne složité rozhodování s tím, které hokejisty si necháme v týmu a které ne," prohlásil olomoucký kouč Petr Fiala.

„Navíc se nám vytvořila taková menší marodka, několik hokejistů má různé drobnosti, takže do těch dvou přípravných zápasů s Vítkovicemi a Skalicou nás bude tak akorát," prozradil Fiala s tím, že zdravotní komplikace se v drtivé většině týkají spíše hráčů, kteří mají v kádru olomouckého celku jisté místo. „Hrát tedy budou především mladí," dodává olomoucký lodivod.

Příležitost v brance rovněž dostane slovenský gólman Tomáš Halász, který je na Hané na zkoušce.

„Tomáše musíme určitě vyzkoušet, protože v Košicích budou chtít brzo vědět, jestli o něj budeme mít zájem. Měl by tedy převážně odchytat oba zápasy," prozradil Fiala.

Ani Vítkovice na olomoucký zimní stadion nedorazí v nejsilnějším složení.

„Pojedou s námi hráči, které chceme vidět v zápasovém zatížení. Ať už jde o kluky, které jsme dlouho neviděli, nebo o nové hráče, kteří k nám přišli na zkoušku. Chceme otestovat ty, kteří bojují o místo v týmu, a podle toho bude samozřejmě vypadat i soupiska týmu," uvedl na klubovém webu trenér ostravského celku Zdeněk Moták.

Čtvrteční i páteční příprevné zápasy startují na olomouckém zimním stadionu shodně v 17.00.

Přípravné zápasy HC Olomouc

čt. 2. 8.: HCO – Vítkovice (17.00)

pá. 3. 8.: HCO – Skalica (17.00)

út. 7. 8.: HCO – Písek (RP, 17.00)

čt. 9. 8.: HCO – Hr. Král. (18.00)

út. 14.8.: Znojmo – HCO (RP, 17.30)

čt. 16. 8.: HCO – Třebíč (RP, 18.00)

út. 21. 8.: Jihlava – HCO (RP, 17.00)

út 28. 8.: Hr. Král. – HCO (18.00)

čt. 30. 8.: HCO – Znojmo (RP, 18.00)

út. 4. 9.: Třebíč – HCO (RP, 17.30)

čt. 6. 9.: HCO – Jihlava (RP, 18.00)

pozn.: RP = Regionální pohár 2013