Kohouti se v zápase s Benátkami nad Jizerou dlouho trápili a o výhře 4:1 rozhodli až třemi góly ve závěrečné třetině. „Teď je to takový kvapík. Máme hodně zápasů za sebou. Daří se nám v takových vlnách. Máme tři body a to je jediné pozitivní," okomentoval Diviš zápas 33. kola první ligy.

REPORTÁŽ ZE ZÁPASU VČETNĚ FOTOGALERIE: Mora byla marná, pak zapnula mašinu a létaly góly i pěsti

Mora do zápasu vstoupila mizerně a první třetinu s outsiderem prohrála 0:1 a na střely dokonce 5:11. „Bylo asi nakonec lepší, že jsme konec první třetiny, slušně řečeno, pokazili. O přestávce jsme si řekli, že se nám nepovedlo vůbec nic a teď to půjde nahoru," vrátil se Diviš k úvodní dvacetiminutovce.

Zároveň upozornil, že rezervní tým extraligového Liberce šel v posledních kolech výrazně nahoru. „Řekne se Benátky nad Jizerou. Když jsme s nimi hráli předchozí zápas, byli poslední. Teď už jsou devátí. Nějakou kvalitu a formu mají. Byli na nás dobře připravení a my jsme k zápasu nepřistoupili tak kvalitně. Taky bylo asi znát zklamání z jihlavské prohry," poznamenal Diviš.

Centr prvního útoku se již během zápasu dostal do drobných konfliktů s benáteckými hokejisty a v závěru si to nakonec v pěstním souboji rozdal s Jánem Nikem.

„O bitce bych nemluvil. Chtěli jsme do hry vnést víc agresivity, protože soupeř nepřijel hrát hokej. Hosté předváděli pasivní destruktivní taktiku. Takový hokej vás štve. Jinak než tím, že do soupeře zajedete, půjdete do toho natvrdo a vynutíte si fauly, to nejde. Potyčka vyplynula z agresivnější hry. Nebylo to nic dramatického," odůvodnil Diviš zvýšenou agresivitu na ledě.

Olomoucké hokejisty přitom ve středečním 34. kole čeká podobný soupeř, když Kohouti zajíždějí na led posledního Mostu. „Bude to dřina. Jedeme si pro tři body. Budeme se snažit předvést slušný výkon," plánoval Diviš, který bude ale kvůli disciplinárnímu trestu na severu Čech chybět.

Útočník se navíc byl ve čtvrtek inspirovat na utkání volejbalového CEV Cupu. Zápas mezi SK UP Olomouc a Azerrailem Baku byl příkladem bojovnosti outsidera proti favoritovi celé soutěže.

„Volejbalistky předvedly parádní výkon. První dva sety byly fantazie. Věděli jsme, že jsou outsidery, ale hrály výtečně. Škoda," ocenil výkon volejbalistek.