Oblíbený brankář se mohl zase usmívat. „Děkovačku jsem si užil, ale trošku jsem se krotil. Zatím není tak velký důvod na oslavy,“ podotkl slovenský reprezentant. Výhra s čistým kontem proti vicemistrovi se ale počítá. Jaké bylo rozpoložení týmu před zápasem?
Řekli jsme si, že chceme zabojovat a ukázat hlavně lidem na stadionu a všem našim fanouškům, že na to máme. Že takové věci se stávají, i když by se stávat neměly. Jsem strašně rád za tři body.

V předcházejícím utkání jste desetkrát inkasoval. Jak jste se s tím vyrovnával?
Žádný gólman to nenese lehce. Snažil jsem se to hodit za hlavu, radil jsem se i s mentálním trenérem. Jsem rád, že mě nakopnul. Je mezi námi, co mi řekl

Interní záležitostí jsou zřejmě i pohovory, které jste měli po debaklu, že?
Něco se dělo, něco jsme si řekli. Ale takové věci musí zůstat v kabině.

Olomoučtí hokejisté (v červeném) porazili Liberec 3:0
Mora odčinila potupu, skolila našlapaný Liberec

Liberec vás v brance zaměstnal už od úvodních minut…
Důležité bylo, že nedali gól z toho trestného střílení. Když jsem dostal desítku a dostal bych gól ještě po minutě z nájezdu, tak by to nebylo bůhví co. Nájezdy mi moc nešly, ještě jsem si jich dal den před zápasem asi šedesát na tréninku (pousměje se). Ale nevím, jestli to pomohlo. Dnes mě ten puk škrtl o beton, snad nás to nakoplo. Na nulu jsem myslel na konci zápasu, že by se to hodilo.

Dostal jste už někdy deset gólů za zápas?
Ano a další zápas jsme vyhráli tři nula. A pak jsme nakonec udělali titul. To nevím, jestli to tak bude znovu, ale věřím, že budeme získávat body pravidelněji.

První tři body do tabulky vás hodně povzbudí?
Samozřejmě. Jsme rádi, že už nám tam nesvítí nula a že jsme je navíc vydolovali proti silnému Liberci.