„Byl to pro nás šťastný zápas. Takhle dobře u nás dlouho nikdo nehrál. O jednu branku jsme byli šťastnější," přiznal olomoucký trenér Jan Tomajko.

Domácí začali aktivně, ale šance Švaňhala a Ondruška se neujali. Rušno bylo i na druhé straně. Gólman Halász si se šancemi Třebíče poradil.

Domácí skóre otevřeli při dvojnásobné přesilvce po dorážce Řípy. Před první sirénou mohlo být vyrovnáno, ale olomoucký brankář zneškodnil Nahodilův brejk.

V polovině utkání však Horáci v přesilovce vyrovnali. Kohouti odpověděli druhou Řípovou brankou a šli znovu do vedení.

Hned po přestávce nadějnou šanci zahodil Kucsera a hosté trestali. Třebíč si před olomouckou brankou vytvořila velký tlak a Čuřík puk uklidil do sítě.

Jenže domácí znovu odpověděli. Přesnou přihrávkou vyslal Staněk do brejku Diviše, který bekhendem vymetl šibenici. „Zapomněli jsme na jednoho hráče, který rozhodl," litoval třebíčský kouč Kamil Pokorný.

Mora vzápětí mohla přidat pojistku, ale Řípa na prázdnou branku ani nevystřelil. Hosté se snažili vyrovnat a před olomouckou brankou si vytvořili tlak. 46 sekund před třetí sirénou hosté odvolali gólmana. K puku se ale dostali domácí. Diviš ale od obranné modré střílel vedle a vhazovalo se znovu před olomouckým brankářem. „To byla klukovina," zlobil se Tomajko.

Třebíč totiž od vyrovnání dělilo několik centimetrů, když Dolníček od modré trefil tyč. „V posledních sekundách jsme sahali na body, nastřelili jsme ale jen tyč. Možná, že by nám bod slušel, ale na to se v hokeji nehraje," dodal Pokorný.

HC Olomouc – SK HS Třebíč 3:2 (1:0, 1:1, 1:1)

Branky a nahrávky: 16. Řípa (Houdek, Herman), 36. Řípa (Pekr), 49. Diviš (Staněk) – 33. Ostřížek (Němec), 43. Čuřík (Křivohlávek, Nahodil).

Rozhodčí: Jeřábek, Mrkva – Barteček, Moravec. Vyloučení: 5:3. Využití: 1:1. Diváci: 763.

HC Olomouc: Halász – Bartoň, Ondrušek, Houdek, Valenta, Janáček, Staněk, Nedbálek, Škůrek – Pekr, Řípa, Herman – Kucharczyk, Kucsera, Hampl – Kolouch, Diviš, Selingr – Rác, Švaňhal, Vodný.

SK Horácká Slavia Třebíč: Čiliak – Malena, Rangl, Dlapa, Zdráhal, Dietz, Čejka, Sláma, Bilčík – Burian, Dočekal, Dolníček – Fořt, Němec, Ostřížek – Čuřík, Nahodil, Křivohlávek – Káňa, Kaut, Vondráček.