Na ročním hostování se domluvil brzy po sezoně a loni produktivní olomoucký hráč tak bez problémů vyběhl do úvodního tréninku.

Jen nevhodná obuv přinesla hned v první přípravné jednotce puchýř na noze.

Bolest při letním drilu bude narůstat, hokejisté s tím však počítají.

Romane, jaký pro vás byl první trénink přípravy s Olomoucí?
Asi jako vždy je ten začátek trošku krušnější. Samozřejmě jsem se snažil nějak připravovat, když už se start blížil. Ale s týmem to potom vždycky bolí, ať už je to ten puchýř nebo nějaký sval nebo lehké křeče. To k tomu patří.

Úvodní jednotku jste zakončili fotbalem. Vypadalo to, že se hodně snažíte?
Myslím, že každý chce vyhrát, ať je to jakýkoliv sport. Co se týká kondice tak fotbal člověku hodně dá. V začátcích se člověk hodně zafuní, měl jsem kolikrát tep až skoro u maxima.

Olomoučtí hokejisté zahájili suchou část letní přípravyMartin Vyrůbalík
Mora začala letní přípravu, se dvěma novými trenéry i hráči

Vaše hostování v Olomouci je dořešeno?
Ano, tento rok budu tady. Po sezoně jsme se sešli a celkem rychle jsme se domluvili. Jsem spokojený, že jsem v Olomouci.

Podepsal jste asi před měsícem. Měl jste jasno, kde chcete hrát?
Neměl jsem důvod odcházet pryč. Kluci jsou tady perfektní a všechno mi tady sedlo. I domů do Zlína to mám blízko, takže hodně aspektů hovořilo pro Olomouc.

Mateřský Zlín do toho nějak promlouval?
To je spíš otázka na vedení. Já jsem se domluvil s klubem, neptal jsem se Zlína. Nedokážu říct, jestli to proběhlo v klidu nebo se ještě řešili nějaké další věci.

Tvarůžkový festival v Olomouci
Fotbalisty Sigmy v tvarůžkovém souboji deklasoval Maxijedlík

Co čekáte od přípravy? Máte tady také nové trenérské tváře…
Pan Moták je tady nový, ale jinak pana Veneru znám ze Zlína, už jsem s ním nějakou letní přípravu absolvoval. Bude to asi obdobné, i když nějaké změny se asi projeví. Vesměs to bývá hlavně o kondici a o tom, aby se člověk nezranil. Musíme se připravit na led, kde přijde to nejdůležitější.

Sezona je ještě daleko, ale myslíte už nyní na to, kam byste to chtěl s Olomoucí dotáhnout?
Člověk by chtěl mít samozřejmě ty nejvyšší ambice. Ale já jsem zastánce postupných cílů. Bylo by určitě velice pěkné podívat se do play-off a pak se uvidí, co dál. Asi každý tým by tam chtěl a to platí i u nás.