Byl to pro vás speciální zápas?

Čekal jsem, že to bude v pohodě, ale musím říct, že bylo těžké nedívat se na druhou stranu. Bylo to jiné než normální zápas, proti Zlínu jsem hrál totiž poprvé.

Probíhaly i různé slovní přestřelky?

No jasně, to probíhá furt. S kluky jsem teď byl čtyři roky pořád, známe se hodně dobře. Skoro každé střídání něco proběhlo, pokaždé s někým jiným. Bylo jich víc, takže měli asi navrch (úsměv).

Vypadalo to, že měli navrch i herně…

Z tribuny to vypadá jinak než ze střídačky, ale mají stále stejný zažitý systém, dobře brání střední pásmo. Bylo vidět, že jsou sehraní, v tomhle jsou o trochu dál než my. My jsme nedali góly, jinak to bylo víceméně vyrovnané. Přišlo mi, že to byl zápas gólmanů, protože jak Lukáš (Kašík), tak Braňo (Konrád) chytali výborně.

Kašík vás hodně trápil, co?

Je to výborný gólman, takže s tím se dalo počítat. Nebylo to jednoduché.

Potvrdilo se, že Zlín hraje „debilní" hokej, jak jste před utkáním prorokoval?

Neřekl jsem to přímo já, jen vím, že kdysi někde zaznělo, že hrají debilně, probíralo se to v médiích. Tak jsem to schválně popíchnul, jestli to tak opravdu je. Ale musím říct, že se to ani nepotvrdilo, tehdy se to řešilo během play-off, takže hráli asi ještě daleko jinak. Tentokrát mi přišlo, že hráli úplně normálně.

O stylu Olomouce se ale soupeři také příliš lichotivě nevyjadřují…

Jo, myslím, že ty týmy k sobě nemají zase tak daleko. Přece jenom pan Venera ve Zlíně působil, takže tam asi nějaký impuls zanechal a podobně se hraje i tady.

Nastoupil jste v útoku s Rácem a Hermanem. Jak se vám hrálo?

Osobně se docela trápím, snad to z mé strany půjde nahoru, protože dolů už to jít nemůže (smích). Teď ale trénujeme dvoj až třífázově, takže je člověk trochu zahlcený, ale pomalu se do toho dostává.

Co říkáte na novinku v podobě prodloužení tři na tři?

Bude to hodně zajímavé, protože když už se na tréninku hraje tři na tři, tak jenom kondičně a navíc bez ofsajdů. Bez bych by to bylo ještě zajímavější, ale už takhle je to úplně jiný sport. Připomíná mi to spíš inline hokej.

Mora má v kádru velký počet útočníků. Jak se perete s konkurencí?

Jenom konkurence vás požene nahoru. Kdybychom tady byli ve dvanácti lidech, tak si to můžeme spolu šťouchnout a jít na pivo (úsměv). Je nás tady asi osmnáct, každý bojuje o flek a někdo holt toho černého Petra dostat musí. Uvidíme, kdo to bude.