Důležitá zpráva přišla již před zápasem. Na olomoucké soupisce se po dlouhé době objevilo jméno Romana Ráce. Ten nastoupil v centru čtvrtého útoku s Holcem a Pekrem na křídlech.

Zápas začal pěkně svižně. Již po několika sekundách nebezpečně střílel Netík a hosté měli štěstí, že se Buchtele nedostal ke skákavé dorážce.

Na druhé straně mohl Mikúš střílet do poloprázdné branky, jenže trefil sparťanského gólmana.

Domácí favorit se dostal do velkého tlaku a Staněk si musel vypomoci faulem. V přesilovce se do velké šance dostal Netík, ale mířil jen do Konráda.

To Mora byla v početní výhodě efektivnější. Laš nevymýšlel žádné kombinace, napřáhl a propálil Novotného.

Olomoucké vedení mohl zvýšit Rác, který zůstal sám před brankou, ale bekhendem neuspěl. Další sparťanskou šanci spálil Buchtele.

Hned po přestávce na trestnou lavici zamířil Skrbek a vzápětí ho následoval Vyrůbalík.

Sparťané sice dvojnásobnou přesilovku odehráli mizerně, ale při obvyklé početní výhodě skórovali. Sabolič střelou zpoza branky překvapil Konráda.

Pražský tým gól povzbudil a hrnul se do útoku. Húževka zlikvidoval Pechův brejk skokem pod nohy, Hrbasova teč z brankoviště trefila olomouckého gólmana.

Poté se o vzruch postaral sparťanský gólman. Vyjel za branku, puk ale nezachytil a na poslední chvíli kotouč vypíchl z Eberleho hokejky. Na druhé straně Konrád svůj tým podržel při Saboličově střele.

Hosté ale mohli jít znovu do vedení. Ondrušek se prohnal po levém křídle, jeho střelu Novotný vyrazil před Pekra, který však skákavý puk před prázdnou brankou netrefil. Neujala se ani Lašova teč.

Ve třetí třetině Sparta uzamkla Kohouty v jejich obraně. Z velkého tlaku ale vyložené šance nepřicházely. Gólmana Konráda nejvíce vystrašil Přibyl, který objel branku, ale puk k tyči nezasunul.

Mora se ojediněle dostávala do útoku. Skrbek však vyvezl puk, nahodil na Novotného a Herman mohl dorážet.

Když domácí nevyužili ani přesilovku, muselo se prodlužovat. Nastavený čas změnu skóre nepřinesl, a tak definitivně rozhodovaly samostatné nájezdy. Ty se protáhly až do osmé série, ve které o výhře domácích rozhodl Netík.

HC Sparta Praha – HC Olomouc 2:1 sn (0:1, 1:0, 0:0 – 0:0)

Branky a nahrávky: 23. Sabolič (Čajkovský), rozhodující nájezd Netík – 9. Laš (Skrbek). Rozhodčí: Lacina, Hejduk – Hynek, Belko. Vyloučení: 5:6. Využití: 1:1. Diváci: 12 355.

Sparta Praha: Novotný – Polášek, Eminger, Čajkovský, Švrček, Hrbas, J. Mikuš, Kalina – Buchtele, Přibyl, Netík – Sabolič, Klimek, Hamilton – Kumstát, J. Hlinka, Forman – Dragoun, Pech, A. Kudrna. Trenéři: Jandač a Moták.

Olomouc: Konrád – Skrbek, Vyrůbalík, Houdek, Staněk, Jaroměřský, Ondrušek – Buc, Herman, Laš – Eberle, Řípa, Vodný – Skladaný, Húževka, T. Mikúš – Pekr, Rác, Holec. Trenéři: Venera a Tomajko.