Jaký byl první trénink v Olomouci?

Musím říct, že toho bylo celkem dost. Čekal jsem, že to bude takové seznamovací, ale rovnou jsme na to vlétli. Byl to docela dlouhý trénink. Já už bych byl nejradši na ledě, protože suchá příprava mě moc, asi jako každého hokejistu, nebere (usmívá se).

Jak na vás působí trenérské duo Venera – Dopita?

Já jsem je dnes viděl poprvé, takže těžko můžu nějakým způsobem soudit, ale zatím je to v pohodě a já doufám, že ta spolupráce bude probíhat bez problémů.

Co rozhodlo pro Olomouc?

Měl jsem nějaké nabídky, ale ta od Olomouce byla taková nejosobnější a bylo to takové nejkorektnější jednání. Ozvali se mi generální manažer i trenér a ten přístup asi rozhodl.

Poslední dvě sezony jste strávil na Slovensku. Jak se těšíte na českou soutěž, která je považována za daleko kvalitnější?

Myslím, že o slovenské lize se tady moc neví, takže těžko o tom mluvit, když to lidé neznají. Ale já se na českou extraligu těším, stejně jako na celou sezonu, na město a tak dále.

O slovenské soutěži se tedy podle vás v Česku říkají horší věci, než jaká je realita?

Čtyři pět týmů je srovnatelných s českou extraligou úplně v pohodě. V jednom z nich jsem byl a musím říct, že tam to fungovalo všechno úplně super. Byla to jedna z nejlepších organizací, ve které jsem kdy byl, a to jsem byl i ve Spartě, takže si myslím, že to na Slovensku zase tak špatné není. Samozřejmě tam jsou dva tři týmy, které by u nás extraligu určitě nehrály a hrály by střed první ligy, ale myslím, že kdo si to nezažil, tak těžko může nějakým způsobem porovnávat.

Takže jste byl v týmu Banské Bystrice spokojený po všech stránkách?

Byl jsem tam dvě sezony a spokojený jsem byl maximálně. Kdyby mi nebylo teprve pětadvacet, tak bych si dokázal představit, že bych tam hrál dál.

Proč tedy ta změna?

Chci se nějakým způsobem posunout a česká extraliga je na očích v Evropě víc než ta slovenská. Samozřejmě je to tam otázka peněz, to je na Slovensku největší minus. Je to na dlouhé vyprávění, sponzoři tam nejsou a je tam hrozně těžké peníze do sportu shánět.

Na Slovensku jste patřil mezi nejlepší střelce, v uplynulé sezoně jste si připsal 54 bodů v základní části a 13 v play-off. Vedení si od vás nejspíš slibuje, že budete v tomto duchu pokračovat. Bude to hodně těžké?

V každém klubu je to jiné, ale já doufám, že se mi bude dařit a že ty góly olomouckému klubu přinesu.

Co očekáváte od sezony, do které tým Olomouce sice nepůjde jako nováček, ale asi jej nebude čekat nic snadného?

Očekávám, že to bude těžká sezona. Všechno se ale uvidí až na ledě. Zatím tady moc hráčů neznám a uvidíme, jak se budeme ukazovat na ledě. To bude nejdůležitější.