Na předposlední Karlovy Vary mají Kohouti k dobru již jen dva body. Mora po dlouhé době vypadla z příček zajišťujících postup do play-off.

„Roli to nehraje žádnou. Samozřejmě, že je příjemné, když se mančaft pohybuje v zóně play-off. Tým tak má zaručený bezstarostný konec sezony," řekl olomoucký trenér Jiří Dopita.

Hanáci jsou sice v krizi, ale Dopita věří, že se hráči zvednou.

„Jsme pořád v kontaktu. Pro nás je podstatné, aby se tým zvedl herně a psychicky. Hlavně se musíme o výsledky zase začít rvát, což bylo pozitivní na zápase s Třincem," upozornil kouč na výraznou změnu oproti předchozím zápasům se soupeři z dolní poloviny tabulky.

Olomoučtí hokejisté by se tak neměli dívat na tabulku, ale snažit se o zlepšení.

„Neděláme žádnou tragédii ze současného postavení v tabulce. Trápil nás hlavně herní projev," poznamenal Dopita.

Cíl? Udržet se v soutěži

PoutákSituace v dolní polovině tabulky je nadmíru vyrovnaná a Mora je stále ve hře o předkolo play-off.

„Do sezony jsme šli s tím, že chceme být konkurenceschopní, což jsme v devadesáti procentech zápasů dokázali. Jsme schopni hrát s kýmkoliv. Nekladli jsme si žádné cíle. Kdyby nám někdo před sezonou řekl, že v tuhle chvíli budeme hrát o play-off, tak budeme spokojeni," uvedl Dopita.

Tým je sice v krizi, ale na Hané by podle majitele klubu neměla převládat panika.

„Hlavně na tom musíme hledat pozitivní věci. Nemůžeme si rvát vlasy kvůli tomu, že jsme dvanáctí. Pro nás je podstatné, abychom hráli hokej, který lidé ocení. Našim cílem je, abychom se v soutěži udrželi," dodal Dopita.

Zlín se už z krize vyhrabal

Kohouty v úterý čeká velmi důležitý zápas ve Zlíně.

Ševci si svou krizí prošli již na začátku sezony a nyní se derou do předkola play-off.

Berani si v posledním nedělním kole doma poradili se silnou Kometou 4:2 a vyhoupli se na deváté místo.

Také úřadující mistr si uvědomuje důležitost dnešního derby.

„To bude zápas o šest bodů. Zatímco s týmy z horní části tabulky jsou prémiové, tyhle body jsou klíčové," ví asistent trenéra Juraj Jurík.

Jak dopadne čtvrtý duel?

Vzájemná bilance obou soupeřů je zatím mírně příznivá pro nováčka.

Kohouti ve druhém kole doma vyhráli 3:2, ve zlínské odvetě uspěli 3:2 po samostatných nájezdech, které rozhodl Pavel Patera kuriózním technickým gólem nařízeným po faulu brankáře Kašíka.

„Byl to gól, který svět neviděl," usmíval se tehdy olomoucký kapitán. Později se ale ukázalo, že rozhodčí situaci vyhodnotili špatně…

Napotřetí se už na Hané radoval Zlín z výhry 3:1. Jak dopadne čtvrté měření sil?