„S Jirkou se známe dvacet let. Může nám hodně pomoci jak po trenérské, tak po psychické stránce. Máme ty nejvyšší cíle, takže chceme mít i ty nejlepší trenéry. Čeká nás náročná sezona," uvedl pro klubový web sportovní manažer VHK Radim Tesařík, který nedávnu ukončil úspěšnou kariéru.

Dopita strávil na Lapači šest sezon, během kterých vybojoval pět mistrovských titulů a jedno stříbro. Aktivní kariéru ukončil před třemi lety v Olomouci.

Momentálně působí jako trenér reprezentačního výběru do 19 let a jako asistent u reprezentace dvacetiletých. S týmem VHK vyjede poprvé na led v srpnu.

Valaši angažovali Dopitu poté, co dosavadní kouč Viktor Hlobil, který byl u týmu právě s Jenáčkem, využil pracovní nabídku z Kroměříže a po osmi letech se rozhodl vrátit domů.

„Po jeho dopředu avizovaném odchodu jsme začali jednat s Jirkou Dopitou. Dělali jsme všechno pro to, abychom spolupráci dotáhli. Jirka prožil na Lapači své nejlepší hráčské roky. Měl autoritu jako útočník na ledě a věřím, že bude takový i jako trenér," poznamenal Tesařík. (spo)