„Za gól jsem hrozně rád. Padl po dobré akci. Roman Rác mi puk nachystal na volej. Vystřelil jsem z první a naštěstí to tam spadlo," oddechl si šťastný střelec.

Už se také informoval na příspěvek do hráčské kasy. „Bude to pětistovka," říká s úsměvem.

Mladý centr měl přitom ve středečním zápase tolik šancí, že mohl dosáhnout i hattricku.

„Ve druhé třetině jsme je hodně tlačili a měli jsme šanci. Bohužel to tam už nespadlo," litoval.

Útok olomouckých mladíků Rác – Heža, Vodný byl až do středy bez jediného kanadského bodu. Heža věří, že další góly přibudou.

„Doufám, že se odpíchneme a že nám spadnou další góly. Budeme pak víc hrát," uvědomuje si mladý centr.

Čtvrtá formace totiž obvykle má jiný popis práce a hledí se především na statistiku +/-. V tomto hodnocení jsou všichni mladíci v plusu.

„Samozřejmě, že jsme už všichni chtěli dát gól. Hrajeme ale čtvrtou lajnu a žádnou branku jsme nedostali. Teď nám to tam spadlo a snad to bude pokračovat," doufá.

Olomoučtí hokejisté ve středečním desátém kole předvedli, že umí i střílet góly, a Berounu nasázeli hned osm. Jednalo se o nevyšší výhru v sezoně.

„Od začátku jsme předváděli naši hru. Soupeře jsme tlačili a v první třetině jsme dali tři góly. Po přestávce jsme hned v prvním střídání dali gól a hosty to zaskočilo," vysvětloval Heža jednoznačný průběh.

Kohouti po dvou třetinách vedli 8:0. V závěrečné dvacetiminutovce však už polevili a gólostroj se zastavil. „Už to bylo takové uvolněnější," přiznal Heža.

Olomoučtí hokejisté v této sezoně mají diametrálně odlišnou bilanci z domácího a venkovního prostředí. Zatímco na vlastním ledě Kohouti ztratili jen dva body, venku dokázali pouze jednou vyhrát, v sobotu v Písku 4:2.

Heža však věří, že tým začne pravidelně bodovat i na hřištích soupeřů. „Doufám, že se odpíchneme a začneme vyhrávat i venku," dodal dvacetiletý útočník.