„Samozřejmě mě to mrzí," neskrývá čtyřiatřicetiletý bek. „Jsem ale rád, že o mě v Třebíči měli zájem, což je pro mě plus," dodává.

V minulém týdnu se dojednalo vaše další hostování v Třebíči. Byl jste zklamaný, že v Olomouci stejně jako loni nezůstanete?
Samozřejmě mě to mrzí. Ale minulý rok mě to mrzelo více. Letos jsem to vzhledem k tomu, že jsem po operaci, trošku čekal. Víceméně jsem s tím počítal, ale minulý rok to bylo samozřejmě horší.

Zatím jste nenaskočil ani do jednoho přípravného zápasu. Blíží se už doba, kdy budete moci hrát?
Těžko říct, kdy budu připravený na zápas. Na druhou stranu je to ale lepší. I když nohu ale ještě potřebuju posílit a zvládnout rekonvalescenci. Ještě to chvíli bude trvat, ale mám super prostředky na to, aby to šlo rychle. Stará se o mě velice dobře paní Zahrádková v třebíčské nemocnici, takže po této stránce jsem spokojený, že se o mě dobře starají.

Jak často chodíte na rehabilitace?
Jsem tam každý den. Kromě tréninků chodím taky plavat a sám i cvičit. Myslím, že touhle prací je to čím dál lepší. Až bude noha silnější, tak bude v pohodě. Snad to bude dobré co nejdřív a zasáhnu už do začátku soutěže.

Vracíte se do Třebíče, kde se vám v minulé sezoně dařilo – připsal jste si 30 kanadských bodů. Berete z toho důvodu přesun do první ligy pozitivněji?
Přesně tak. Jsem rád, že o mě měli zájem, což je pro mě plus. Člověk si musí projít i trnitou cestou a tak doufám, že se celému týmu bude dařit jak v minulé sezoně. Když by se dařilo i mně, třeba i více než minulou sezonu, určitě by to bylo lepší pro další průběh mého hokejového života. Rád bych si určitě v Olomouci ještě zahrál.

Třebíč je od Olomouce vzdálena přes 130 kilometrů. Jak často musíte cestovat?
Jednou týdně jezdím do Olomouce, což určitě není příjemné, protože je to docela dálka. Prostě život je takový, klub mi to domluvil tady v Třebíči, takže já to neřeším.

Střídavé starty má v Třebíči vyřízené už i olomoucký útočník Jiří Řípa. V tomto ohledu to bude tedy podobné, jako v minulé sezoně?
Je to stejné jako před tím. My jsme s Jirkou Řípou hráli i v Olomouci v jedné lajně, takže už je to tak čtyři roky, co hrajeme pořád spolu. Je to určitě fajn, mám s kým dojíždět a rozumíme si i na ledě.