oltvOlomouckým hokejistům chybělo v úterý večer k návratu do extraligy pouhých 71 sekund.

V čase 58:49 však Chomutov vyrovnal a dvě sekundy před koncem prodloužení dokonce výsledek otočil.

Dvě kola před koncem baráže má Mora před Piráty čtyřbodový náskok a k postupu musí uhrát ještě dva body.

„Máme dobrý bod. Věřím, že ve zbývajících dvou zápasech uhrajeme dva body a postoupíme," zůstává optimistou olomoucký trenér Jiří Dopita.

Fanoušci Mory

„Bohužel jsme ztratili další bod. Olomouc má lepší bilanci ve vzájemných zápasech a je jeden a půl nohou v extralize. Zkusíme hrát až do konce. Uvidíme, na co to vyjde," řekl chomutovský kouč Jaroslav Beck.

Skvělý začátek

Kohouti začali zápas skvěle. Bartoňovo nahození si před brankou našel Vodný a z dorážky otevřel skóre.

Hned po vhazování se domácí dostali do přečíslení, ale Rác mířil vedle. Další velkou šanci spálil Herman, který ani nadvakrát Růžičku nepřekonal.

Na druhé straně se olomouckou obranou prohnal Kaše a z ničeho nic vyrovnal.

Na začátku druhé třetiny hrála Mora třicet sekund proti třem, ale do šance se nedostala. Na druhé straně zahrozili hosté z rychlého protiútoku, když Krstev trefil tyč.

O brankovou konstrukci se otřela i střela Ostřížka na začátku třetí dvacetiminutovky. Domácí se však do vedení vrátili díky dorážce Jergla.

Vzápětí se do brejku dostal Ostřížek, ale ztroskotal na chomutovském brankáři. Pojišťovací gól mohl přidat Švaňhal, který se dostal do nájezdu, jenže nebyl přesný.

Baráž o extraligu: Olomouc vs. Chomutov

Laciná chyba

A mohlo být ještě hůř. Tři sekundy před koncem Gajovského bomba skončila na Halászově betonu.Když už se zdálo, že si Kohouti vedení pohlídají, přišla chyba v olomoucké rozehrávce a vyrovnání Hrušky.

„Měli jsme dva samostatné nájezdy. Byla velká škoda, že jsme z nich nedali gól. Lacinou chybou jsme pak o vedení přišli. Ale na druhou stranu ještě mohl přijít hřebíček na 2:3," řekl Dopita.

Vítězný gól Chomutova - tři vteřiny před koncem prodloužení

V prodloužení měli navrch Piráti. Gajovský se prodral před branku, ale puk přes beton olomouckého gólmana nepřehodil.

To Svoboda prosvištěl olomouckou obranou, nahrál Bartečkovi, který mířil do prázdné.

„Už jsme mysleli na nájezdy. Chomutov nás ale přehrál ve středním pásmu a Bartečko to dostal před prázdnou bránu," litoval Dopita.

Olomoučtí hokejisté tak mají před sebou druhý postupový mečbol. V pátek hostí Mladou Boleslav a v případě dvoubodového zisku si zajistí postup do extraligy.

HC Olomouc – Piráti Chomutov 2:3 v prodloužení (1:1, 0:0, 1:1 – 0:1)

Branky a nahrávky: 5. Vodný (Bartoň, Marosz), 47. Jergl (Diviš, Švaňhal) – 13. O. Kaše (J. Stehlík), 59. D. Hruška (Hřebejk), 65. Bartečko (J. Svoboda). Rozhodčí: Hradil, Husička – Gebauer, Lederer. Vyloučení: 3:6, navíc Sikora (Chomutov) 10 min. Bez využití. Diváci: 5500 (vyprodáno).

Olomouc: Halász – Cartelli, Jaroměřský, Houdek, Ondrušek, Bartoň, Staněk, Janáček – Kucharczyk, Ostřížek, Selingr – Marosz, Knotek, Vodný – Pekr, Rác, Herman – Jergl, Diviš, Švaňhal. Trenéři: Fiala a Dopita.

Chomutov: Martin Růžička – J. Stehlík, Malec, Krstev, Havel, Rutta, J. Mrázek, Bartejs – Jaroslav Svoboda, Bartečko, Bomersback – D. Hruška, Gajovský, Hřebejk – Šagát, Sikora, Hromas – O. Kaše, Kämpf, Kubinčák. Trenéři: Beck, R. Kaše a Martínek.