Rivalitu obou soupeřů ještě umocňuje fakt, že se jedná o duel druhého týmu se čtvrtým.

„Bude to prestižní utkání. Kluci mají stále v hlavách pár let staré vyřazení z play off. Já tu v té době sice ještě nebyl, ale trenér nám říká, že máme být naštvaní a musíme jim to vracet," uvedl pro klubový web olomoucký útočník Jakub Herman.

První vzájemný zápas vyhrál Rebel v domácí Kotlině fotbalovým skóre 1:0.

„U nich jsme první zápas navíc prohráli, takže budeme chtít získat body zpět," dodal Herman.

Do olomoucké sestavy by se už měl vrátit kapitán Jakub Bartoň. „Od pondělí začal trénovat," řekl generální manažer Erik Fürst.

Utkání obou týmů bývají až přehnaně vyhecovaná. V loňské sezoně na konci základní části obránce Radim Ostrčil hned v úvodních minutách zranil nejlepšího střelce Mory Matěje Pekra a ten přišel o play off i extraligovou­ baráž.

Jak si Rebel vede?

Rebel se však v této sezoně prezentuje spíše hokejovými dovednostmi, což dokládá čtvrtá příčka v prvoligové tabulce.

„Havlíčkův Brod je zatím překvapením sezony," přiznal Matěj Pekr.

Naposledy Rebel doma prohrál s Mladou Boleslaví 3:5. Tým z Vysočiny přitom nad favoritem vedl 3:1, ale nadějně rozehraný zápas ztratil ve třetí třetině.

„Není důvod lámat hůl, protože máme mladé mužstvo jak v obraně, tak i v útoku," řekl brodský kouč Richard Cachnín.

Klubové kanadské bodování se dvanácti góly a sedmi asistencemi vede útočník Lukáš Havel. Daří se i v Olomouci dobře známému Petru Polodnovi (3 góly + 15 asistencí) nebo Davidu Dvořáčkovi (5 + 12). Rebel spolupracuje s extraligovými Pardubicemi, a tak se v prvoligovém týmu objevují jména jako Lukáš Endál nebo Tomáš Kolafa. V brance se protočili čtyři gólmani, přičemž jednička, Daniel Dolejš přestoupil do extraligových Vítkovic. Rebelu tak vypomáhá Filip Šindelář právě z Vítkovic.