Chvíli před koncem prvního dějství však musel po nešetrném zákroku olomouckého obránce Dreksy ze hry.

Když v bolestivé grimase opouštěl trávník Androva stadionu, vyslechl si aplaus nejen ze strany brněnských příznivců.

„Cítil jsem se dobře a líbilo se mi, že jsem se dostával do hry, z čehož těžil celý mančaft," zhodnotil své účinkování v zápase 9. kola první ligy populární útočník.

V průběhu prvního poločasu jste se nechal ošetřovat. O co konkrétně šlo?
Bohužel jsem se srazil s krajním obráncem a dostal jsem nepříjemný kopanec vedle holenní kosti. Strašně to bolelo, vystřelovalo to do nějakého nervu, tak jsem měl strach a byl jsem se zeptat doktora co to je. On říkal, že je to naražené a že to je v pohodě.

Ze hry vás nakonec vyřadil ostrý skluz na polovině hřiště. Co se vám přesně přihodilo?
Při tom zákroku jsem vyletěl do vzduchu a spadl jsem na záda. Doktor mi potvrdil, že se s tím teď nedá tři dny vůbec fungovat. Jsou to pravděpodobně jen naražená záda, ale ještě půjdu na rentgen a na sono a tam se ukáže. Teď mám ale deset dní na to, abych to dal do kupy, takže věřím, že to nebude nic vážného. Musím ale přiznat, že se teď cítím strašně, protože se mi trochu motá hlava, ale tak to k fotbalu patří, takže v pohodě.

Co vás teď bolí víc? Noha nebo záda?
Přiznám se, že mě obojí bolí tak blbě, že nevím, jestli mám sedět nebo stát. Teď budeme hodinu v autobuse, takže přemýšlím, jaký si mám zvolit postoj, abych to vydržel. Nebudu ze sebe ale dělat nějakého chudáka, pro mě je důležité, že kluci se správně naštvali a že se druhý poločas odjezdil jak měl. Neštěstí pro jednoho je štěstí pro druhého a ti kluci, kteří tam šli místo mě a ostatních, to zvládli dobře. Jsme mančaft a jestli teď budu marod nebo ne není důležité. Hlavní je, že jsme získali bod a já věřím, že jsme zase na Srbskou pozvali pár lidí.

Jste naštvaný na olomouckého Dreksu, který vás skluzem zasáhl?
Asi to byl trochu ostřejší zákrok, ale já to takhle neberu. Je to fotbal. Hodně lidí mi po zápase psalo, že to byla jasná červená, ale já věřím, že to od soupeře nebyl úmysl mě zranit. Ani se mi nechce spekulovat o tom, jestli to měla být červená nebo ne. Spíš jsem z toho vyšel špatně já, protože jsem nemohl hrát. Cítil jsem se dobře a líbilo se mi, že jsem se dostával do hry, z čehož těžil celý mančaft.

Především v prvním poločase jste nebyli horším týmem na hřišti. Jste s remízou 1:1 spokojeni?
Řekl bych, že jsme začali slušně. Pavel Zavadil se dostal do šance, on pak říkal, že si to měl lépe zpracovat. Já jsem dal branku a byly tam i nějaké zajímavé situace, které jsme mohli dohrát do finální fáze. Ze svého pohledu můžu hodnotit jenom první poločas, protože z toho druhého jsem viděl jenom čtvrt hodiny. Náš projev tady byl ale slušný a myslím, že ten bod je nakonec spravedlivý. Na druhou stranu jsme měli početní výhodu, takže si myslím, že jsme z toho mohli vycucat i něco víc, ale určitě budeme pokorní a bod z Olomouce bereme.

Vy jste se postaral o jedinou branku svého týmu. Těší vás, že padla po tak vydařené akci?
Akce to byla dobrá a mě těší, že to nejsou náhodné góly. Míč jsem si zpracoval, naznačil střelu a pak si to zasekl. Svou silnější levou nohou jsem to za pomoci jednoho kolíku, který to lehce škrtl, zamířil na zadní tyčku a povedlo se to. Podobnou hrou bychom se chtěli prezentovat. Žádnými nákopy, všichni asi vědí, že nejsem žádný velký hlavičkář. Těší mě, že se někam posouváme, protože ty góly nebyly náhodné ani v zápase s Jihlavou.