Měl jste chuť se o zahrání penalty přihlásit?

Faul byl na mě a Ledy říkal, že si na ni věří, takže nebyl problém. Proměnil ji, má střeleckou formu a asi odteď bude na penalty chodit.

David Ledecký patří do okruhu určených exekutorů?

Je nás tam před zápasem napsaných víc. Já, Ledy, Tomáš Okleštěk, Radim Nepožitek a Rosťa Šamánek. Slyšel jsem, že Šami si na penaltu taky věřil, ale Ledy mu vzal balon a bez problémů proměnil.

Vypadalo to, že jste se přes faul bránícího hráče snažil situaci v pokutovém území zakončit…

Myslím, že se to dalo zakončit líp, ale protihráč do mě strčil, byl jsem v něm namotaný a nemohl jsem zakončovat přesněji. Kdyby tam nebyl, střílel jsem lépe a myslím, že padl gól.

Otevřel jste skóre po skrumáží, když jste propálil olomoucké hráče stojící na brankové čáře. Měl jste čas zamířit?

Bylo tam hodně obránců a měl jsem dobrý první dotek s balonem, nachystal jsme si ho a stačilo je jenom propálit. Věděl jsem, že nahoru asi ne, spíš po zemi. Pod nohy mi skákal jeden protihráč, míč prošel pod ním doprostřed brány po zemi, naštěstí to tam spadlo.

Poprvé na jaře jste zvítězili venku. O jak cennou výhru jde?

Super, potřebovali jsme vyhrát zápas venku. Před tímto jsme si říkali, že to může být právě utkání proti slabšímu soupeři. Byli jsme lepší a šlo o povinnou výhru.

Takže mírnou krizi z úvodu jara, kdy jste remizovali s Třincem a podlehli v Hradci Králové, už Znojmo zažehnalo?

Potvrdili jsme body z domácího prostředí, máme dvě výhry po sobě a chceme určitě přidat třetí, ať pořád navyšujeme náskok na první místo.

Osm kol před koncem máte náskok pěti bodů na Hradec Králové a šesti na Karvinou. Cítíte, že postup máte na dosah?

Je to na nás, máme ho ve vlastních rukou a jen sami sebe můžeme dostat pod tlak.

Kolikabodový odstup bude podle vás rozhodující?

Troufnu si říct, že když tam bude náskok devíti bodů, už ho neztratíme, ale ve hře ještě zbývá přes dvacet bodů. Když pětkrát vyhrajeme, je to naše.

V pátek přivítáte sedmé Pardubice. Co na ně bude platit?

Myslím, že to bude složitý soupeř, Pardubice hrají dobře kombinačně, nejlépe ve druhé lize. Věřím, že přijde hodně lidí, podpoří nás a jakýmkoli způsobem utkání zvládneme.