Problém Holice nese jméno nulová produktivita. Hanáci si dokážou vypracovat slibné šance, jenže ne a ne je proměnit. „Je to opět ta stejná písnička jako minule s Prostějovem. Když nedáme tisíciprocentní šance, tak nemůžeme pomýšlet na body," konstatoval trenér HFK Jiří Derco.

Domácí tým zvítězil díky brance nové posily Radka Sasína z prvního poločasu. „Bylo to po standardce a po nedorozumění našeho gólmana s obráncem. Odražený míč pak domácí hráč propálil do sítě," popsal rozhodující moment holický trenér.

Ve druhém dějství byli aktivnější holičtí fotbalisté, kteří se hnali za vyrovnáním, avšak brankáře Hlaváče se jim překonat nepodařilo. „Měli jsme zhruba sedm šancí, jenže jenom jednou se nám povedlo zamířit mezi tyče a to je strašně málo," poznamenal Jiří Derco.

Je žalostné zakončení zapříčiněno špatnou psychikou fotbalistů? „Do hlavy hráčům nevidím, ale nejsme v Realu Madrid, abychom tady měli psychology. Nezbývá než tvrdě pracovat na tréninku a do dalšího zápasu jít s tím, že se to už podaří zlomit," nabízí holický trenér recept na obrat k lepšímu.

Jeho tým si start do jara pochopitelně představoval naprosto opačně. Holice má nula bodů, skóre 0:2 a v tabulce Moravskoslezské fotbalové ligy figuruje až na třinácté příčce. „Nevyvíjí se to dobře, ale pod tlak jsme se dostali jen a jen sami," uvědomuje si holický kouč, jehož tým v příštím kole přivítá celek Vyškova.

FC Hlučín – HFK Olomouc 1:0 (1:0)

Branka: 21. Sasín. Rozhodčí: Ogrodník – Ondráš, Tomanec. ŽK: Heiník – Varaďa. Diváků: 211.

Hlučín: Hlaváč – Heiník, Mac, Žižka – Mucha, Málek, Dostál (46. Váňa), Ondrušík – Hanus (75. Hudeczek) – Badalyan, Sasín (83. Neumann). Trenér: Milan Valachovič

HFK: Mucha – Drbal, Lukášek, Lysoněk, Můčka – Buček (75. Štěpánek), Bača, Varaďa, Krumpolc (89. Malínek) – Kostorek, Blažkovský (53. Šuba). Trenér: Jiří Derco.