Po loňských záchranářských starostech tak letos tým z města nedaleko polských hranic rázem atakuje přední příčky krajského přeboru.

„Z Litovle jsme měli před zápasem velký respekt. Vím, že mají výborný tým, který dobře zvládá standardní situace, proto jsme se na tohoto soupeře chtěli co nejlépe připravit. Jsem tedy moc šťastný, že se nám to nakonec povedlo,“ neskrýval nadšení po úspěšném zápase trenér Zlatých Hor Milan Biedrava.

Přesto byli v první půli hosté herně lepším celkem, když měli více balon na svých kopačkách, jenže pouze po šestnáctku a do zakončení se příliš nedostávali.

Naopak v 19. minutě trefil domácí Sklenařík z rychlého úniku břevno a po půlhodině hry se po akci Biedravy a lobu Vaclíka dostal za obranu Litovle Charalambidis a střelou podél brankáře poslal Zlaté Hory do vedení.

„Ve druhé části se soupeř při snaze o vyrovnání hodně tlačil dopředu, ale tentokrát mi Litovel přišla trochu planá v útoku, což podle mě rozhodlo,“ míní Biedrava.

Zato domácí předvedli v 76. minutě další pohlednou fotbalovou akci, když Ihnatišin vybojoval míč pro Charalambidise, jenž dal pod sebe na volného Minku a jeho dělovka skončila v síti – 2:0.

Stejný hráč pak měl na svědomí i třetí domácí úspěch. Pět minut před závěrem byl Minka faulován a z následného přímého kopu vymetl z osmnácti metrů Ihnatišin šibenici.

„Shrnul bych to jednoduše, dobré tři body s dobrým soupeřem. Litovel opravdu u nás ukázala své kvality a o to více si takové výhry ceníme,“ dodal Biedrava.
O tom, že hosté bojovali o výsledek až do konce, svědčí jejich čestný úspěch, o který se v 88. minutě postaral střídající Šilberský.

„Myslím si, že v zápase jsme byli my tím týmem, který tvořil hru, jenže jsme tentokrát zklamali v koncovce. Domácí pak své šance dokázali využít a díky tomu zvítězili. Bohužel jsme soupeři ty jeho příležitosti sami nabídli našimi zbytečnými chybami, těch se musíme v příštích zápasech vyvarovat,“ uzavřel hodnocení zápasu trenér Litovle Roman Berka.

FK Zlaté Hory – Tatran Litovel 3:1 (1:0)

Branky: 27. Charalambidis, 76. Minka, 85. Ihnatišin – 88. Šilberský.
Zlaté Hory: Švrčina – Martinka, Škoda, Křivan, Biedrava – Charalambidis, Chovan (36. Minka), Vaclík, Plhák (65. Šos) – Ihnatišin (88. Petroš), Sklenařík.
Litovel: Urbánek – Čep, Jindra (67. Šilberský), Plánička, Krátký (46. Miklánek) – Kratochvíl – Šrom, Kvapil, Fišara, Kučera – Zavadil.