Vítězství to mohlo být ovšem mnohem přesvědčivější. Ševci zahodili několik vyložených gólových příležitostí.

„Z produktivity útočníků jsem zklamaný. Zápas jsme měli vyhrát vyšším rozdílem," posteskl si po utkání kouč Zlína Martin Pulpit, podle něhož zápas neměl příliš velkou kvalitu.

„Jinak to bylo spíš tréninkové utkání, na rozdíl od zimní generálky nás tentokrát soupeř výrazněji neprověřil," všiml si zlínský trenér.

„Pro nás to byla veliká škola, především pro naše mladé hráče. Ale razíme zásadu, těžko na cvičišti, lehko na bojišti," řekl po utkání trenér HFK Jiří Derco. Jeho svěřenci hrají v přípravě převážně s těžkými soupeři. „O výsledky tolik nejde. Zaostávali jsme v důrazu i rychlosti. Byl to jiný level. Ale kluci si to musejí někde osahat. Teď musíme pracovat, aby hráči nabité zkušenosti prodali 
v dalších zápasech," podotkl kouč.

Radost mu udělal alespoň brankář Mucha, jenž zlikvidoval několik dobrých příležitostí Zlína a navrch chytil 
v závěru penaltu Železníkovi.

Překonat ho dokázali předtím jen Kurtin s Poznarem 
a také v Holici dobře známý Rastislav Chmelo.

Vytáhlý forvard, který působil na olomouckém předměstí, když se tam ještě hrála druhá liga, otevřel skóre zápasu a navíc se dostal do dalších slibných šancí.

„Líbil se mi," pochválil Pulpit Chmela, kterého si Zlín půjčil na půlroční hostování 
z Českých Budějovic.

HFK útočnou posilu teprve testuje. Sedmapadesát minut odehrál americký útočník Stefan Jerome, jenž to před časem zkoušel v olomoucké Sigmě. V jejím dresu si připsal i pět prvoligových startů.

„Bylo to pro něj hodně hektické. Byl s námi v podstatě jediný den. Navíc jsme zkoušeli řadu nových hráčů, což jeho výkon dost zkreslilo," konstatoval Derco.

Jeho angažování by se ale nebránil. „Potvrdil to, co jsme o něm věděli. Že je silný na míči a že přes svůj mladý věk už má celkem dost zkušeností. Do týmu by nám pasoval, uvidíme, jak se to nakonec celé vyvine," řekl holický kouč.

O víkendu čeká jeho mužstvo první soutěžní zápas. 
V poháru jede HFK na půdu divizního Blanska.

„Bude to pro nás první takové srovnání, jak se příprava povedla.

FASTAV ZLÍN – 1. HFK OLOMOUC 3:1 (1:0)

Branky: 13. Chmelo, 50. Kurtin, 66. Poznar – 87. Drbal.

Fastav Zlín: Dostál (46. Žukowski) – Pazdera (73. Kopečný), Malý (62. Jurič), Hubáček (46. Hájek), Benčík (70. Jasenský) – Matějov (35. Motal), Hájek (46. Bartolomeu), Holík – Kurtin (60. Železník), Malcharek (60. Poznar), Chmelo. Trenér: Martin Pulpit.

HFK Olomouc: Mucha – Drbal, Lukášek, Lysoněk, Hlavica – Václavek, Matiáš, Buček, Bača – Jerome, Ullman. Střídali: Varaďa, Můčka, Štěpánek, Bernard, Šuba, Pezzotti. Trenér: Jiří Derco.

Autoři: JIŘÍ FIŠARA, MARTIN VRBAS