Hanáci zahájili cestu za nejtěžší ligovou porážkou od března 2010 záhy. Už po šesti minutách prohrávali 0:2.

„Po minulém zapase (1:1 se Znojmem) jsme nebyli spokojeni s mnoha věcmi. Dnes jsme byli hlavně v úvodu maximálně efektivní. Mnohem větší aktivitou jsme vybojovali míče, dostali se do křídelních prostorů a dvakrát to zužitkovali brankou," tetelil se spokojeností na tiskové konferenci trenér Dukly Luboš Kozel.

Sigma se po dvou bleskových úderech sesypala a do poločasu jako by na hřišti neexistovala.

„Když v páté a šesté minutě dostanete gól, tak mužstvo jde hodně do kolen. Nemohli jsme ani běhat, najednou jsme byli pod takovou dekou, a těžce jsme se z toho dostávali až do konce poločasu," všiml si trenér Sigmy Martin Kotůlek.

„Soupeř byl na koni, dobře kombinoval, po všech našich ztrátách hrozil, byl nebezpečný. V poločase jsme si řekli, že to půjdeme zlomit, že ještě není konec," řekl Kotůlek.

Obrat nepřišel, naopak

Hned na začátku druhého poločasu ale Hanáci inkasovali potřetí. Útočník Zbyněk Pospěch zkompletoval hattrick. Naskočil si na rohový kop a hlavičkou umístil dokonale k tyči.

„Začátek druhé půle nám nevyšel, naštěstí jsme si pomohli rozehranou standardkou a třetí gól to definitivně rozhodl. Byli jsme důslední 
a dá se říci i nebezpeční až do konce. Jsem spokojený s přístupem, s kvalitní ofenzivní částí i defenzivou, kvalitního soupeře jsme do ložené šance celý zápas nepustili," řekl domácí trenér Kozel.

Kotůlek naopak dobře věděl, že po třetím gólu už je šance na zvrat minimální.

„Po třetím gólu už mi u hráčů chyběla víra, že se dá se zápasem něco udělat. Jinak si myslím, že ve druhém poločase už jsme hráli docela slušně, měli dobré držení míče, ale bohužel nevedlo to ke gólu, který by nám určitě pomohl. Čtvrtý gól jsme dostali z brejku, když už jsme to měli hodně otevřené," poznamenal olomoucký trenér.

I poslední trefu Dukly měl na svědomí Pospěch.

„Pokud dá útočník čtyři branky, tak to hovoří za vše, víc po něm ani nemusíte chtít a není třeba to komentovat," řekl na jeho 
adresu Kozel.

Proč nehrál Pospíšil od začátku?

Až na posledních deset minut za rozhodnutého stavu 4:0 se dostal na hřiště olomoucký záložník Martin Pospíšil, jenž v prvním zápase nové sezony proti Liberci patřil k nejnebezpečnějším hráčům Sigmy.

„Martin neměl žádný zdravotní problém, ani to, že nehrál, nebylo z výkonnostních důvodů. Chtěl jsem dát ve středu hřiště prostor Honzovi Navrátilovi, který pokaždé, když hrál na tomto postu, patřil k nejlepším hráčům. Ať už se to týká koncovky, kombinace nebo třeba napadání. Bohužel i on se po inkasovaných gólech svezl se zbytkem týmu, takže ten záměr vůbec nevyšel," řekl Kotůlek.