„Tohoto výsledku si ceníme, nebyl to jednoduchý zápas. Tentokrát k nám přijely úplně jiné Chválkovice než ty, kterým jsme na jaře dali doma pět nula. Soupeř hrál velice disciplinovaně, dobře v obraně a nebál se ani kombinovat," prozradil úvodem na adresu protivníka trenér Zábřehu Jaroslav Appl.

A právě hosté začali utkání obrovskou šancí, když hned ve 4. minutě musel gólman Lukáš Toman odrážet ve vápně prudkou střelu soupeře.

Sulko si následně vytvořilo velkou gólovku těsně před poločasem, kdy Sládek nejprve trefil břevno a odražený balón pak nedokázal usměrnit do zcela odkryté klece Žanda.

„První část byla na šance vyrovnaná, tam to bylo o tom, kdo se první prosadí, do kabin se však nakonec šlo bez branek, do druhého dějství jsme chtěli zvýšit aktivitu, což se nám podařilo," uvedl dále Jaroslav Appl.

V 53. minutě se potom jeho svěřenci dokázali prosadit i střelecky. Dlouhý aut Romana Puchra prodloužil na malé vápno Martin Lepka, kde se zakončoval zcela volný Antonín Jakeš – 1:0.

„Tohle byla naše hrubá chyba, kdy jsme nechali míč propadnout až na zadní tyč, kde stál neobsazený hráč. Ve zbytku hry jsme se sice snažili s nepříznivým výsledkem ještě něco udělat, ale Zábřeh si zkušeným výkonem svůj náskok pohlídal," přidal se s hodnocením trenér poražených Chválkovic Pavel Klimek.

„Zábřeh proti nám ukázal svou sílu, je vidět, že tento tým je delší dobu pohromadě, jeho hráči jsou na tom výborně fyzicky, více drželi míč, ale i tak jsme jim dokázali vzdorovat, bohužel na body jsme nedosáhli," dodal Pavel Klimek.

A zatímco celek z Olomoucka má po 4. kolech soutěže vyrovnanou bilanci dvou výher a dvou porážek, Zábřeh je zatím stoprocentní a s dvanácti body vede krajský přebor.

„Takový vstup do soutěže nás určitě těší a jsem rád, že máme nahráno. Teď nás totiž čekají tři těžké zápasy na hřištích soupeřů, kde můžeme jenom získat," doplnil závěrem zábřežský kouč Jaroslav Appl.

SK SULKO Zábřeh – SK Chválkovice 1:0 (0:0)

Branka: 53. Jakeš. Rozhodčí: Jelínek – Kašpar, Motal. ŽK: Valenta, Okleštěk – Novotný, Drexler. Diváci: 220.

Zábřeh: L. Toman – Němec, Lepka, Lukas – Žanda, Okleštěk, Král, Valenta (56. Hýbl) – Puchr (89. Švéda), Jakeš, Sládek (84. Sitta). Trenér: Jaroslav Appl.

Chválkovice: Zatloukal – Mifka, Vališ, Rochovanský (84. Petula), R. Toman – Drexler, Žebrok – Němec (74. Dosoudil), Výkrutík, Novotný – Štefek. Trenér: Pavel Klimek.